Σώματα υγιή, όχι αδύνατα!

Αλλαγή νοοτροπίας φαίνεται πως υπάρχει απέναντι στις δίαιτες, με μια ολόκληρη βιομηχανία να αλλάζει πλεύση και να ακολουθεί τη νέα τάση.
Οπως φαίνεται, οι Αμερικανοί δεν είναι πια «κολλημένοι» με την απώλεια βάρους, μιας και οι καταναλωτές επικεντρώνονται πλέον στην υγεία. Εκθεση του 2015 από την εταιρεία Mintel αποκάλυπτε πως «η βιομηχανία διατροφής δέχεται πιέσεις με τους ενήλικες Αμερικανούς να βλέπουν με δυσπιστία τα συστατικά ειδικών προϊόντων και την αποτελεσματικότητα τους στη διαχείρισή του βάρους».

Η συμπεριφορά των ανθρώπων σε σχέση με την δίαιτα και τη μέτρηση θερμίδων έχει αλλάξει, με τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν αυτή την πρακτική. Πλέον, αρκετοί ψάχνουν για εναλλακτικές, προτιμώντας νερό καρύδας ή και άλλες τροφές. Παράλληλα, έχουν κατανοήσει πως πολλά «διαιτητικά» τρόφιμα δεν είναι και τόσα ωφέλιμα, ενώ αναγνωρίζουν πως υπάρχουν και καλά λιπαρά.

Γι’ αυτό, άλλωστε, πλέον πολλές δίαιτες ονομάζονται «προγράμματα τρόπου ζωής» και δεν δίνουν τόση έμφαση στη μέτρηση θερμίδων.

Με έμφαση, λοιπόν, στην ευεξία και τη διατροφή σε σύγκριση με τον περιορισμό και τη στέρηση, ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος για θέματα υγείας. Αυτό που προμοτάρετε πια είναι η αγάπη για το σώμα ανεξαρτήτως μεγέθους.

«Πολλοί καταναλωτές επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός δυνατού σώματος και όχι ενός κοκαλιάρικου», αναφέρει η Ρουθ Μπερνστάιν, επικεφαλής του συμβουλίου στρατηγικής της εταιρείας YARD, με επιθυμία να είναι πλέον η αντικατάσταση του λίπους με μυική μάζα. Η τάση αυτή αυξάνει τη ζήτηση προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, τα οποία γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

Παραδοσιακές εταιρείες «δίαιτας», όπως η Weight Watchers έχουν προχωρήσει σε αλλαγές. Οπως τονίζει ο Γκάρι Φόστερ, επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας, η ψυχολογία των καταναλωτών είναι «θέλω να χάσω βάρος, αλλά θέλω να το κάνω με πιο ολιστικό τρόπο».

Πέρυσι, η Lean Cuisine άλλαξε και αυτή. Στα τέλη του 2015, η εταιρεία πρόσθεσε από μόνη της το στοιχείο «ευημερία» στον τίτλο της, κάνοντας στην άκρη τη λέξη «δίαιτα».

«Ημασταν τόσο στενά συνδεδεμένη με την δίαιτα. Αυτό είναι πραγματικά κάτι που δεν σκέφτονται σήμερα οι Αμερικανίδες. Θέλουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και επιλογές», αναφέρει η Τζούλί Λέμαν, διευθύντρια Μάρκετινγκ στην Lean Cuisine.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει εκστρατείες ενθάρρυνσης των κοριτσιών, ώστε να τους κάνει να κατανοήσουν πως η δίαιτα δεν έχει πια καμία σχέση με την στέρηση.

«Είναι σαν το υγιές να είναι το νέο αδύνατο. Ολα είναι σχετικά με την κατανόηση του τι βάζετε στο σώμα σας και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη συνολική υγεία».

iEfimerida.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.