Σωρεία καταγγελιών για εκποιήσεις πρώτης κατοικίας-Ετοιμάζει κινητοποιήσεις το κίνημα κατά των εκποιήσεων

Έλα στο Google News

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει το κίνημα κατά των εκποιήσεων με σκοπό να καταδικάσει την αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις τόνισε η Ευγενία Μωυσέως.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και το κυβερνών κόμμα πρέπει να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση κυβερνά λαό και όχι τις τράπεζες.

Διερωτήθηκε αν είναι επένδυση να στήνονται γλέντια πάνω στην αδυναμία του κόσμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η Ευγενία Μωυσέως είπε ακόμη ότι το κίνημα έλαβε πολλές καταγγελίες για εκποιήσεις πρώτης κατοικίας ενώ σημείωσε ότι ακόμα και μέσα στην αναστολή, οι τράπεζες κινούσαν αγωγές σε δανειολήπτες καλώντας τους να ξοφλήσουν το χρέος τους.

Αναφέρθηκε και σε μια περίπτωση στην οποία κατά την περίοδο του lockdown τράπεζα έκανε έξωση σε ιδιοκτήτη κατοικίας που ήταν 80 τετραγωνικά ενώ απειλούσαν κόσμο ότι αν δεν εγκατέλειπαν τις κατοικίες τους θα λάμβαναν νομικά μέτρα εναντίον τους. Επίσης τόνισε ότι δεν μπορεί μια τράπεζα να κάνει έξωση, αν δεν υπάρχει δικαστικό ένταλμα, ενώ υπέδειξε ότι πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, μόλις ανοίξει η Βουλή.

Σημείωσε ακόμα ότι με την αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις θα μείνουν εκτεθειμένοι χιλιάδες δανειολήπτες καθώς οι τράπεζες θα προχωρούν οι εκποιήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.