Σωρεία καταγγελιών για τροχαίες παραβάσεις την περίοδο των εορτών του Πάσχα

«Εντονότερη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα με στόχο την πρόληψη θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του εορτατικού τετραήμερου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, η παρουσία των μελών της Τροχαίας ήταν εντονότερη τόσο στους αστικούς, όσο και στους υπεραστικούς δρόμους, αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. Στόχος της εκστρατείας ήταν πρωτίστως η πρόληψη των σοβαρών οδικών συγκρούσεων, αλλά και η παροχή τροχαίων διευκολύνσεων προς το κοινό.

Από τους τροχονομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν και να τεθούν εκτός δρόμου, οδηγοί και οχήματα, τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν απειλή για την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, καταγγέλθηκαν συνολικά 525 οδηγοί για διάφορα τροχαία αδικήματα, κάποια από τα οποία αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα τέθηκαν εκτός δρόμου 21 οδηγοί οι οποίοι εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλοι 19 οι οποίοι φαίνεται να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν καθίσουν στο τιμόνι. Καταγγέλθηκαν επίσης 225 οδηγοί, για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο συνεχίζονται καθημερινά, με κύριο στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση των συγκρούσεων στους δρόμους μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.