Σωρεία προβλημάτων σε σχολεία στην Πάφο – Παλιές εγκαταστάσεις, υπερπληθυσμός και έλλειψη υποδομών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Παλιές εγκαταστάσεις, υπερπληθυσμός, έλλειψη σε υλικοτεχνικές υποδομές, καθυστέρηση στην άφιξη μαθητών, είναι κάποια από τα προβλήματα που εντόπισαν βουλευτές κατά την χθεσινή επίσκεψη τους σε σχολεία της Πάφου.

Μιλώντας στον Άστρα ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε ότι μαθητές χάνουν την πρώτη περίοδο καθώς καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο εξαιτίας του κυκλοφοριακού που επικρατεί στην Πάφο.

Επανέφερε το θέμα των ψυχολόγων, σημειώνοντας ότι υπάρχει σχολείο στο οποίο οι 75 από τους 600 μαθητές αντιμετωπίζουν θέματα υγείας. Διερωτήθηκε αν τους παρέχεται η κατάλληλη στήριξη.

Ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε ότι στον δρόμο που σημειώθηκε θανατηφόρο με θύμα ένα παιδάκι που διασταύρωνε, δεν παρατηρήθηκε καμία βελτίωση του δρόμου.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής τόνισε την ανάγκη για νέα Τεχνική Σχολή, εξηγώντας ότι αυτή την στιγμή λειτουργεί σε δύο διαφορετικά κτήρια.

Πρόσθεσε ότι πολλοί μαθητές έκαναν αίτηση για να φοιτήσουν στην Τεχνική, ωστόσο απορρίφθηκαν εξαιτίας της έλλειψης χώρου.

Ανέφερε ακόμη ότι η κτηριακή αναβάθμιση των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα. Ο κ. Φακοντής επεσήμανε την ανάγκη πολιτικής βούλησης για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος, ανέφερε ότι υπάρχει σχολείο που χτίστηκε το 1949, ενώ είπε ότι στην Τεχνική Σχολή της πόλης που έπρεπε να φιλοξενεί 500 μαθητές, φοιτούν 620.

Σημείωσε ότι μετά τη μεγάλη εισροή μεταναστών το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να επανασχεδιάσει τα πλάνα του για την δημιουργία νέων τάξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.