Σωτ. Χαραλάμπους: Δεν μπορεί να περιμένει να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση για ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από το Φθινόπωρο

Τα μέτρα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κρίσης αναμένουν οι κοινωνικοί εταίροι μετά την μετάθεση των αποφάσεων για την ερχόμενη βδομάδα.

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης για την καθυστερημένη αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κρίσης και των συνεπειών του αυξημένου πληθωρισμού έστρεψε η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ επεσήμανε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει το πότε θα πάρει μέτρα, για ένα φαινόμενο που άρχισε από φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι η κοινωνία περιμένει μέτρα, χθες.

Τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς για μείωση του ΦΠΑ, και στα στα είδη πρώτης ανάγκης και στο ρεύμα και στα πετρελαιοειδή ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει η πρακτική της διπλής φορολόγησης και να αξιοποιηθούν οι πόροι επί των τελών για τους ρύπους.

Επεσήμανε ότι με βάση την εργαλειοθήκη της ΕΕ επιτρέπεται ακόμη και ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ για βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου εισηγήθηκε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ 10% στο ρεύμα για τους οικιακούς καταναλωτές και 5% για τις ευάλωτες ομάδες, μέχρι το τέλος του έτους καθώς όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ οι πληθωριστικές τάσεις δεν θα εκτονωθούν εύκολα.

Η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα πρέπει να συνεχιστεί διότι το κράτος τους τελευταίους μήνες εισέπραξε περισσότερα έσοδα από τις αυξήσεις της τιμής των καυσίμων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης.

Παράλληλα εισηγήθηκε την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρεύματος με βάση τις χρεώσεις που ίσχυαν το τέλος Απριλίου.
Ο κ Δρουσιώτης κατήγγειλε εξάλλου διαχρονική κάλυψη στις εταιρείες πετρελαιοειδών από το Υπουργείο Εμπορείου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.