Σωτηρούλα Χαραλάμπους: Πήγε ένα βήμα πίσω η συζήτηση για κατώτατο μισθό (ηχητικό)

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκου Κούσιου, των εργοδοτικών οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, Λευκωσία 5 Ιουλίου 2022.

Ένα βήμα πίσω πήρε την συζήτηση για την θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό, δήλωσε η ΓΓ της ΠΕΟ.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα, η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι σκέψεις και προσεγγίσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν ανησυχία.

Πρόσθεσε επίσης πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας.

Η κ. Χαραλάμπους ξεκαθάρισε ότι η ΠΕΟ δεν θα δεχθεί την θέσπιση ενός κατώτατου μισθού που δεν θα έχει πρακτικό αντίκρισμα και θα δημιουργήσει ακόμη μια εστία απορρύθμισης.

Επεσήμανε την ανάγκη ο κατώτατος μισθός να λαμβάνει υπόψη το κόστος ζωής και την ακρίβεια που καλπάζει, κάνοντας λόγο για αξιοπρεπείς όρους.

Η ΓΓ της ΠΕΟ επανέλαβε ότι αυτή η προσέγγιση δεν έχει να κάνει με μαθηματικές φόρμουλες αλλά με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.