Σώτος Κτωρής: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους 25 συμπατριώτες μας

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στους 25 μαθητές που αυτή τη στιγμή αγνοούνται στα ερείπια, τόνισε ο πρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής.

Ο κ. Κτωρής σημείωσε στην ανάρτηση του:

«Αυτή την ώρα οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με αυτά τα παιδιά. Με τους 25 τουρκοκύπριους μαθητές που αυτή την στιγμή αγνοούνται. Με 25 συμπατριώτες μας, παιδιά της Κύπρου μας. Μπροστά σε αυτό οτιδήποτε άλλο, αυτή τη στιγμή, είναι ασήμαντο».

Ακόμα δεν εντοπίστηκαν οι Τ/κ αθλητές στα ερείπια ξενοδοχείου στο Αντγιαμάν, δεύτερη τ/κ ομάδα διάσωσης στη περιοχή

Σύσκεψη με επίκεντρο τις προσπάθειες εντοπισμού της ομάδας βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του επαγγελματικού κολλεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που διέμενε στο ξενοδοχείο «Isias», στο σεισμόπληκτο Αντιγιαμάν της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο κρίσεων για τον σεισμό που λειτουργεί από τη Δευτέρα στο «προεδρικό» υπό τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, ο αρχηγός των «ενόπλων δυνάμεων» και άλλοι «αξιωματούχοι», σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Σες Κίπρις».

Αποφασίστηκε όπως αποσταλούν και άλλα μηχανήματα, αλλά και δεύτερη ομάδα διάσωσης, είπε ο κ. Τατάρ αναφέροντας ότι «θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για τη διάσωση των παιδιών μας».

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο «υπουργός παιδείας» Ναζίμ Τσαβούσογλου είπε ότι ενώ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες από τα σωστικά συνεργεία εντούτοις ακόμα δεν έχει εντοπιστεί κανένας από τους αθλητές.

Σε δηλώσεις του στην «Κίπρις Πόστασι» είπε ότι στο ξενοδοχείο έμεναν 120 πελάτες, μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν στα συντρίμμια 10 νεκροί, αλλά δεν είναι μέλη της αποστολής των Τ/κ αθλητών.

Αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι οποίες δυσκολεύουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ μόλις σήμερα κατάφεραν τα σωστικά και άλλα οχήματα να φτάσουν στην περιοχή, αφού λόγω χιονιού οι δρόμοι ήταν κλειστοί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.