Στοχευμένη αστυνομική εκστρατεία διενεργήθηκε την Παρασκευή μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στη Λευκωσία, κατά την οποία έγιναν συνολικά 124 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Η επιχείρηση διεξήχθη στις αστικές περιοχές της Λεωφόρου Προδρόμου και της οδού Βυζαντίου, της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και σε διάφορες άλλες περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα για οδήγηση οχήματος χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, ενώ εντοπίστηκε ένα ρόπαλο στην κατοχή άλλου οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης οδηγούσε το όχημά του υπό την επήρεια αλκοόλης, χωρίς να φέρει ζώνη ασφαλείας και παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας.

Καταγγέλθηκαν δύο οδηγοί μοτοσικλέτας για αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, αφού οδηγούσαν τη μοτοσικλέτα τους στον ένα τροχό, ενώ κατακρατήθηκαν τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και ένα μοτοποδήλατο που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής.

Σε άλλη περίπτωση, οδηγός αυτοκινήτου προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα και εισήλθε σε δρόμο μονής κατεύθυνσης οδηγώντας παράνομα στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτός ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το όχημά του χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και άδεια κυκλοφορίας για το όχημά του, το αμάξωμα του οποίου φέρεται να έχει παραποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών έλεγχων εντοπίστηκε οδηγός φορτηγού οχήματος να οδηγά με ταχύτητα 119 χιλιομέτρων ανά ώρα σε δρόμο όπου το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ άλλοι τρεις οδηγοί αυτοκινήτων εντοπίστηκαν να οδηγούν τα οχήματά τους με ταχύτητα 112, 107 και 106 χιλιόμετρα ανά ώρα, παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων ανά ώρα.

 

373 εξώδικα για ραντάρ

 

Σε τροχονομικούς έλεγχους που έγιναν ανά το παγκύπριο, έγιναν συνολικά 373 καταγγελίες παράβασης του ορίου ταχύτητας, ενώ από τους 150 συνολικά έλεγχους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης καταγγέλθηκαν 38 οδηγοί που εντοπίστηκαν να οδηγούν το όχημά τους υπό την επήρεια αλκοόλης.

Αναφορικά με διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις, όπως παράβαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη τροχαίας, οδήγηση δίκυκλου οχήματος χωρίς προστατευτικό κράνος και οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ζώνη ασφαλείας, οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια και χρήση κινητού τηλεφώνου, αλλά και η οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας, διαπιστώθηκαν παγκύπρια συνολικά 308 παραβάσεις.