Σοβαρά προβλήματα στο Δήμο Αθηένου – Ζητά λύσεις το ΑΚΕΛ


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Υπόμνημα στον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο με επίκεντρο θέματα που άπτονται της ποιότητας ζωής

Σοβαρά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Αθηένου παρά τη βελτίωση της κατάστασης και τα έργα τα οποία έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, θέτει ενώπιον του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου η τοπική οργάνωση του ΑΚΕΛ.

Με ένα μακροσκελέστατο υπόμνημα το ΑΚΕΛ Αθηένου αναγνωρίζει ότι έχει επιτελεστεί έργο, ωστόσο ταυτόχρονα καλεί τη δημοτική Αρχή να επικεντρωθεί στην επίλυση πολύ σοβαρών προβλημάτων που εκκρεμούν.

Μεταξύ άλλων εγείρεται η ανάγκη επαναφοράς του αιτήματος για διάνοιξη της διόδου Πυροΐου που θα απαμβλύνει τις συνέπειες από την απομόνωση της Αθηένου.

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που άπτεται άμεσα της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι η απόρριψη κοπριάς σε γεωργικά τεμάχια, κάτι που δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, δυσοσμία και συνθήκες δυσφορίας.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να περιορίζεται στις καταγγελίες παρανομούντων, αλλά σε περίπτωση καταγγελίας να μεριμνήσει σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος για επιβολή, αλλά και δημοσιοποίηση αποτρεπτικών προστίμων.

Συναφές είναι το αίτημα για απομάκρυνση των κτηνοτροφικών μονάδων που επανέρχεται. Η κτηνοτροφία είναι βασικό γρανάζι της οικονομίας του Δήμου Αθηένου, αλλά το γεγονός ότι η κτηνοτροφική περιοχή βρίσκεται κοντά στην οικιστική, προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το θέμα είναι σε στασιμότητα ένεκα των διαδικασιών δημοσίευσης Τοπικού Σχεδίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να καλείται να ασκήσει πιέσεις για έγκριση και δημοσίευση και ακολούθως για καταρτισμό στρατηγικού σχεδίου μετακόμισης των κτηνοτροφικών μονάδων σε νέα και απομακρυσμένη κτηνοτροφική ζώνη.

Το ΑΚΕΛ Αθηένου εγείρει επίσης, μεταξύ άλλων, το θέμα της ολοκληρωμένης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αθηένου, το οποίο είναι μεν καινούργιο, αλλά υπολειτουργεί.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.