Καταγγελίες Καροτσάκη για ΟΚΥΠΥ : «Δέχθηκα απειλές, εκφοβισμό και μπούλινγκ» (ηχητικό)

  • Τους αναγκάζουν να κλείνουν κλίνες και να στέλνουν περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα
  • Αυταρχισμός και απειλές από τον ΟΚΥΠΥ

Έτοιμοι να απεργήσουν είναι οι υπάλληλοι του ΟΚΥΠΥ στα δημόσια νοσηλευτήρια εάν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα που καταγγέλλουν και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των νοσοκομείων, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8, ο πρόεδρος του κλάδου υπαλλήλων του ΟΚΥΠΥ και διευθυντής των νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου Γιώργος Καρροτσάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν δρομολογηθούν λύσεις τότε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ακόμη και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια με συγκεκριμένα στοιχεία.

 

Τους αναγκάζουν να κλείνουν κλίνες και να στέλνουν περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα

Ο κύριος Καρροτσάκης εξέφρασε ανησυχία για την αυτονόμηση  των δημόσιων νοσηλευτηρίων καταγγέλλοντας ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να περνούν από την κεντρική διοίκηση του ΟΚΥΠΥ, ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να προβαίνουν σε αγορές για να είναι ευέλικτα και ανταγωνιστικά. Τους αναγκάζουν, ανέφερε, να κλείνουν κλίνες και να στέλνουν περιστατικά στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να χάνουν έσοδα. Όταν καταγγέλλουν για παράτυπες και παράνομες διαδικασίες, πρόσθεσε, τους εκφοβίζουν ότι θα τους πάρουν στο ΔΣ.  Θέλουν, τόνισε, να λαμβάνονται οι αποφάσεις χωρίς να ρωτούν τους γιατρούς με αποτέλεσμα να μην έχουν τα νοσηλευτήρια τα απαραίτητα φάρμακα και αναλώσιμα.

Κατήγγειλε ότι κλείνουν κλίνες γιατί δεν υπάρχουν νοσηλευτές. Έκτισαν κλίνες σε Αμμόχωστο και Λάρνακα, έδωσαν τόσα εκατομμύρια και είναι κλειστές με το δικαιολογητικό ότι δεν υπάρχουν νοσηλευτές, είπε.

Αυταρχισμός και απειλές από τον ΟΚΥΠΥ

Ξεκαθαρίζοντας ότι πίσω του είναι όλες οι διευθύνσεις των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ο κλάδος υπαλλήλων του ΟΚΥΠΥ  ο κύριος Καρροτσάκης επανέλαβε τις καταγγελίες του για αυταρχισμό και απειλές από μέρους της διεύθυνσης του ΟΚΥΠΥ.

Ο ίδιος είπε ακόμη και χθες δέχθηκε εκφοβισμό και μπούλιγκ καθώς και απειλές ότι θα τεθεί θέμα για τη συμπεριφορά του αλλά και για την εργασία του στο ΔΣ του ΟΚΥΠΥ. Ο κύριος Καρροτσάκης κατήγγειλε ότι εκφοβισμό δέχθηκαν και άλλοι συνάδελφοι προσθέτοντας πως όταν το κρίνει θα ανακοινώσει και ποιοι το έκαναν αυτό. Θα δώσει, είπε, τις καταγγελίες του στις αρχές και στο δικαστήριο. Έγιναν καταγγελίες και στην επίτροπο διοίκησης από άλλους γιατρούς, ανέφερε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί τονίζοντας ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το μεγάλο κραχ και να κλείσουν επ αόριστον τα δημόσια νοσηλευτήρια. Τα πράγματα δεν πρέπει  να φτάσουν στο απροχώρητο και να αναγκαστεί η βουλή να εγκρίνει νομοσχέδια για κλείσιμο τους όπως έγινε και με άλλους οργανισμούς όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.