Σοβαρές καταγγελίες από πολίτες για τους χώρους απομόνωσης στις Πλάτρες

Δεν ήταν έτοιμη η Κυβέρνηση για τα μέτρα που εξήγγειλε, καθώς μετά τα χθεσινά παρατράγουδα στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας, έχουμε και συνέχεια σήμερα με τους χώρους απομόνωσης όσων έρχονται στην Κύπρο.

Για απαράδεκτες συνθήκες κάνουν λόγο ταξιδιώτες που έφτασαν στην Κύπρο μετά την εφαρμογή των μέτρων στα αεροδρόμια και οδηγήθηκαν σε χώρους στο Τρόοδος όπου θα παραμείνουν σε περιορισμό για περίοδο 14 ημερών.

Ο Άριστος Αριστείδου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι διαμένει στις εξοχικές κατοικίες της ΑΗΚ, όπου σε κάθε δωμάτιο φιλοξενούνται τέσσερα άτομα. Όπως είπε δύο κοιμούνται σε καναπέ και δύο σε κρεβάτια. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν σαπούνι και αντισηπτικά.

Σημείωσε ότι τους έχουν δοθεί σεντόνια, κουβέρτες και πετσέτες από την ΑΗΚ. Ο κύριος Αριστείδου ανέφερε ότι στον χώρο έχει τοποθετηθεί φρουρός, ο οποίος έχει λάβει εντολές να μην προσπαθήσει να εμποδίσει όποιον θέλει να αποχωρήσει από τον χώρο, αλλά να ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες. Υποστηρίζει δε ότι οι χώροι καραντίνας λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι νιώθει ότι είναι στη Σπιναλόγκα και το έκαναν τιμωρητικά γιατί παραβιάζουν το διάταγμα.

Από την πλευρά της η κ. Δήμητρα μητέρα ενός φοιτητή ο οποίος μεταφέρθηκε στις Πλάτρες ανέφερε στο ΡΙΚ ότι στο χώρο βρίσκονται 41 άτομα και σε κάθε δωμάτιο μπαίνουν τέσσερα άτομα που δε γνωρίζονται μεταξύ τους. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν άτομα με αλλεργίες, άτομα που έχουν διαβήτη και μια κοπέλα είχε πάθει κρίση πανικού. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας νοσηλευτής ή γιατρός. Πρόσθεσε ότι μετά από παρεμβάσεις των γονιών, τους έβαλαν όλους μαζί να τους πουν τι ανάγκες έχουν, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.