Σοβαρές καταγγελίες για ειδικό γιατρό στις πρώτες βοήθειες – «Περιμένετε και μην με ενοχλείτε»

Σοβαρές καταγγελίες για ειδικό γιατρό στα ΤΑΕΠ φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικός γιατρός ο οποίος βρισκόταν σε καθήκον αναμονής, αρνήθηκε να παρουσιαστεί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου όταν τον κάλεσαν οι συνάδελφοι του για επείγον περιστατικό ζητώντας τους μάλιστα να περιμένουν και μην τον ενοχλήσουν ξανά πριν τις 07:30 το πρωί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το περιστατικό αφορούσε νεαρό πολυτραυματία που είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου η ώρα 02:00 τα ξημερώματα και ύστερα από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες και υποβλήθηκε, κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνοθεί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρ’ όλο που οι επί καθήκον ιατροί έκριναν ότι ο εν λόγω ειδικός ιατρός έπρεπε να ειδοποιηθεί και να σπεύσει άμεσα στο νοσηλευτήριο για να εξετάσει τον νεαρό, αυτός αρνήθηκε και παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο πέντε ώρες μετά!

Το περιστατικό έγινε γνωστό και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Μάριο Κουλούμα, ο οποίος σε δηλώσεις του στον Φιλελεύθερο ανέφερε ότι «είναι δυστυχώς ένα από τα πολλά που καταγράφονται στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων και το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε τώρα αλλά πάντοτε υπήρχε. Προ μερικών ημερών είχαμε δεχθεί παράπονο από 80χρονη η οποία περίμενε για 5 ώρες τον ειδικό γιατρό να δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί για να ξέρει εάν θα επέστρεφε στο σπίτι της ή αν θα εισαγόταν για νοσηλεία».

Ο ΟΚΥπΥ, είπε ο πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών, «οφείλει να ελέγξει την κατάσταση και οι γιατροί που δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις των συναδέλφων τους από τα ΤΑΕΠ να λογοδοτήσουν αλλά και να μεριμνήσει ώστε στις ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει ανάγκη, να εφημερεύουν δύο γιατροί ώστε ο ένας να αναλαμβάνει τα περιστατικά των ΤΑΕΠ και ο δεύτερος να επιλαμβάνεται των υπολοίπων περιστατικών στους θαλάμους ή τα χειρουργεία». «Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει και δεν μπορεί να περιμένει ένας πολυτραυματίας να ξημερώσει για να έρθει ο ειδικός», τόνισε ο κ. Κουλούμας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.