Σοβαρές καταγγελίες για το κούρεμα του 2013: «Αρχικά ο ΠτΔ ήθελε να πληρώσουν μόνο οι Κύπριοι καταθέτες» (Ηχητικό)

Ο καθείς μπορεί να κρίνει αφού όμως πρώτα διαβάσει το βιβλίο μου, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο δημοσιογράφος-ερευνητής Μακάριος Δρουσίωτης αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο «Η συμμορία» που αφορά στην οικονομική κρίση από το 2013 ως το 2015.

Ο κύριος Δρουσιώτης είπε ότι καταδεικνύεται η πελώρια σύγκρουση συμφερόντων του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος ήταν δικηγόρος μεγάλων καταθετών, κυρίως Ρώσων και ήταν υπόλογος σε αυτούς.

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι σχήμα λόγου και τυπικό, αυτό που λέει ο κύριος Αναστασιάδης ότι είναι πρώην μέτοχος στο δικηγορικό του γραφείου.

Ο κύριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι στο βιβλίο του εξηγεί περιστατικά που έχουν άμεση σχέση του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη, με την διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Υποστηρίζει επίσης ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε το 2013 στο να ληφθούν τελικά αποφάσεις σε σχέση με το κούρεμα, είχαν ως στόχο την εξυπηρέτηση των μεγαλοκαταθετών.

Ο κύριος Δρουσιώτης είπε ότι αρχικά ο Πρόεδρος ήθελε να πληρώσουν μόνο οι κύπριοι καταθέτες, και μέσω των ταμείων προνοίας, για να απαλλαγούν ταυτόχρονα οι ξένοι καταθέτες, αλλά αυτό δεν έγινε γιατί αντέδρασε η Άγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε στο βιβλίο περιλαμβάνονται πρωτογενείς πηγές με παράθεση συγκεκριμένων εγγράφων.

Αναφερόμενος στον τίτλο του βιβλίου ο κύριος Δρουσιώτης είπε ότι αποδεικνύεται πως το σύστημα λειτουργεί ως συμμορία και όχι ως κράτος δικαίου.

Κληθείς να απαντήσει γιατί στο βιβλίο του γράφει για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πίνει, ο κύριος Δρουσιώτης απάντησε ότι αναφέρεται στον τρόπο που πίνει και όχι γιατί το κάνει.

Εξήγησε ότι ο τρόπος που πίνει ο κύριος Αναστασιάδης, ήταν η πιο άβολη στιγμή που ο ίδιος έζησε στο προεδρικό γραφείο.

Ο Μακάριος Δρουσιώτης σχολίασε και το γεγονός γιατί ο ίδιος επέλεξε να πάει στο προεδρικό ως σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη.

Όπως εξήγησε δεν το μετανιώνει, και είπε ότι πήγε στο προεδρικό ως σύμβουλος του Προέδρου ειδικά για το κυπριακό και αποφάσισε να φύγει μετά που είδε ότι ο κύριος Αναστασιάδης έκανε στροφή.

Επανέλαβε δε ότι εδώ και 3 χρόνια παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.