Σοβαρές καταγγελίες για το ΓΝ Πάφου – Πως απαντά ο ΟΚΥπΥ

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το ΓΝ της Πάφου, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος, κάνοντας λόγο για προβληματικό και γερασμένο κτίριο.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα κατήγγειλε ότι η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με 4 κρεβάτια, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους για νοσηλεία σε άλλη επαρχία. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι διασωληνωμένο άτομο βρισκόταν δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου.

Ο κ. Φαίδωνος, είπε ακόμη ότι δε γίνεται τα ιδιωτικά νοσοκομεία να απολαμβάνουν δεκάδες εκατομμύρια από το ΓεΣΥ χωρίς να αναπτύσσουν ΤΑΕΠ, παιδιατρικές κλινικές, και μονάδες εντατικής. Ανέφερε μάλιστα ότι συγκεκριμένος γιατρός δεν προβαίνει σε υπηρεσίες που δεν έχουν κέρδος και επιλέγει να κάνει μόνο κερδοφόρες επεμβάσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι βρίσκονται έργα στον προϋπολογισμό του οργανισμού, ώστε να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο της Πάφου. Σε ότι αφορά την παιδιατρική κλινική, εξήγησε ότι τα κρεβάτια μειώθηκαν εξαιτίας του ότι αποφασίστηκε ότι κάθε νοσοκομείο πρέπει να διαθέτει κλίνες για covid -19.

Για τον διασωληνωμένο, ο κ. Χαριλάου είπε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείου Λεμεσού με ασθενοφόρο, σημειώνοντας ότι έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.