Εκτεταμένες καταστροφές έχει υποστεί μέρος των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Αστυνομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση μετέχουν 21 οχήματα με 42 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ ήδη από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, το ΕΚΑΒ έχει στείλει για προληπτικούς λόγους δύο ασθενοφόρα, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί τραυματίες. Το κτίριο, στο οποίο έχει εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, παίρνοντας γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτεινόμενη στο κτίριο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σύμφωνα με τις αρμόδιες περιφερειακές και πρυτανικές Αρχές, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα με τους φοιτητές, καθώς, σύμφωνα με τις ενδείξεις, όλοι έχουν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου έδωσε εντολή για την μετάβαση στην Κρήτη κλιμακίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Ζέρβα.