Παράπονο ότι η ΠΟΕΔ ζητά τη στήριξη γονέων στο θέμα του λεγόμενου εξορθολογισμού των δαπανών στην παιδεία, αλλά δεν τους καλεί σε διάλογο εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μορφάκης Σολομωνίδης, πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων δημοτικής, είπε ότι οι οργανωμένοι γονείς θέλουν να έχουν ένα σοβαρό διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με στόχο να διαφανεί αν μπορούν να τους στηρίξουν στα αιτήματα τους.

Απέφυγε να σχολιάσει τοποθετήσεις από πλευράς ηγεσίας της ΠΟΕΔ, σημειώνοντας ότι οι γονείς στους δύο μήνες που απομένουν μέχρι το Σεπτέμβριο, θα επιχειρήσουν να φέρουν σε διάλογο εκπαιδευτικούς και υπουργείο ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα.

Σκοπός της συνάντησης, είπε ο κ. Σολομωνίδης ήταν η διασφάλιση και δέσμευση του προέδρου ότι αν προκύψουν μειώσεις κονδυλίων μέσω του ορθολογισμού, αυτά να μείνουν στην παιδεία για αντιμετώπιση προβλημάτων.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην εξοικονόμηση κονδυλίων μέσω του εξορθολογισμού των δαπανών, ώστε αυτά να διατεθούν σε αναγκαία προγράμματα.

Αν όλοι έχουν στο μυαλό τους ότι πάνω από όλα είναι το καλό των παιδιών, τότε δε θα τίθεται θέμα απεργιών τον Σεπτέμβριο, είπε η κα Βασιλείου.

Γιώργος Δεληγιάννης