Φωτογραφία Αρχείου

Η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και ενδεχομένως η μεγάλη ταχύτητα αποτέλεσαν, όπως εκτιμάται, τα βασικά αίτια του πολύ σοβαρού τραυματισμού 19χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη Λεμεσό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης στο Τραχώνι και από τις επιτόπιες εξετάσεις της Τροχαίας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, σε κάποιο σημείο του δρόμου, κάτω από συνθήκες που βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση, παρεξέκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με όχημα που οδηγούσε 21χρονος με συνοδηγό 16χρονη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή κι αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι ο 19χρονος, ο οποίος δεν έφερε τη ζώνη ασφαλείας, εκσφενδονίστηκε μέσα από το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Όταν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Λεμεσού, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ άλλων είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, οπότε κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά του στην κατάλληλη κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Στο νοσοκομείο κατέληξαν και τα άλλα δύο νεαρά πρόσωπα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο, τα τραύματα των οποίων, ευτυχώς, δεν ήταν σοβαρά κι αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Χρήστος Χαραλάμπους