Σουτζιής στον Άστρα: Αν δεν ήταν ο Τατάρ στην εξουσία δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα (ηχητικό)

Δεν αποδέχεται την απόφαση του ψευδοκράτους να τον τοποθετήσει στη λίστα απαγόρευσης εισόδου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Ανδρέας Σουτζιής, μετά την απελευθέρωση του από τις κατοχικές αρχές.

Μιλώντας στην εκπομπή Επικαιρότητα Αλλιώς, ο Σουτζής ανέφερε ότι θα πολεμήσει αυτή την απόφαση και έδωσε, είπε, οδηγίες στον δικηγόρο του να την εφεσιβάλει καθώς θέλει να κινείται σε όλη την Κύπρο.

Ενημερώθηκε όπως είπε, ότι κυβέρνηση, ευρωβουλευτές αλλά και ο Ε/κ διαπραγματευτής προέβησαν σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις ενέργειες των αρχών της δημοκρατίας.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον όλοι όσους γνώρισε στα κατεχόμενα αναμένουν την ανακοίνωση της μέρας της σούβλας και όπως είπε, είναι όλοι τους ευπρόσδεκτοι.

Ο Ανδρέας Σουτζιής ανέφερε ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν αποφασίστηκε η κράτηση του και όπως είπε, μέχρι και την ώρα που έμπαινε στο κελί πίστευε ότι θα τον άφηναν ελεύθερο, αφού όλοι γνωρίζουν ποιος είναι.

Τόνισε δε ότι εάν δεν ήταν στην εξουσία ο Τατάρ δεν θα δημιουργείτο αυτό το πρόβλημα καθώς πρόκειται για άνθρωπο που διάκειται εχθρικά προς όσους προάγουν τη φιλία Ε/κ και Τ/κ.

Σημείωσε πως κατά την παραμονή του στις παλιές φυλακές του Ψευδοκράτους οι συνθήκες διαμονής ήταν κακές και όπως είχε χαρακτηριστικά, πέρασε από μπροστά του «Εξπρές του Μεσονυχτίου». Η διαμονή του είπε, στις νέες φυλακές ήταν άνετη. Έγνοια του ήταν, ανέφερε η δουλειά του που έμεινε κλειστή για πάνω από ένα μήνα ενώ σημείωσε ότι οι ώρες της κράτησης του περνούσαν βασανιστικά αφού δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.