Σπάνιο ροζ διαμάντι ανακάλυψαν ανθρακωρύχοι στην Αγκόλα

Ανθρακωρύχοι στην Αγκόλα ανακάλυψαν ένα σπάνιο καθαρό ροζ διαμάντι που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί τα τελευταία 300 χρόνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αυστραλιανή εταιρεία διαχείρισης του ορυχείου.

Ένα ροζ διαμάντι 170 καρατίων- με το όνομα The Lulo Rose- ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Lulo στα βορειοανατολικά της χώρας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ροζ διαμάντια που έχουν βρεθεί ποτέ, δήλωσε η Lucapa Diamond Company σε δήλωση της προς τους επενδυτές.


Το «ιστορικό» εύρημα του διαμαντιού, κατηγορίας IIa, μιας από τις πιο σπάνιες και αγνές μορφές φυσικών λίθων, χαιρέτισε η κυβέρνηση της Αγκόλα, η οποία είναι και εταίρος στο ορυχείο.

«Αυτό το ρεκόρ και το θεαματικό ροζ διαμάντι που ανακτήθηκε από το Lulo συνεχίζει να αναδεικνύει την Αγκόλα ως σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Υπουργός Ορυκτών Πόρων της Αγκόλας Ντιαμαντίνο Αζεβέδο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το διαμάντι θα πωληθεί σε διεθνή διαγωνισμό, «πιθανότατα σε εκθαμβωτική τιμή».


Αν και το Lulo Rose θα πρέπει να κοπεί και να γυαλιστεί για να εκτιμηθεί η πραγματική του αξία, σε μια διαδικασία που μπορεί να δει μια πέτρα να χάνει το 50 τοις εκατό του βάρους της, παρόμοια ροζ διαμάντια έχουν πουληθεί σε τιμές ρεκόρ.

Το 59,6 καρατίων Pink Star πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ το 2017 για 71,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Παραμένει το πιο ακριβό διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.