Sparti Adventure Park: Πάρκο εναέριας δραστηριότητας στις Πλάτρες

Μια διαφορετική πρόταση άσκησης και διασκέδασης για παιδιά αλλά και μεγάλους που θέλουν να δοκιμάσουν την αδρεναλίνη τους…

Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που το θερμόμετρο έχει φτάσει στα υψηλότερα σημεία του, είναι αναμενόμενο ότι οι εξορμήσεις για αναζήτηση λίγης δροσιάς θα έχουν επίκεντρό τους τις ορεινές περιοχές μας. Το βουνό με τον καθαρό αέρα που προσφέρουν τα πεύκα και η υπόλοιπη χλωρίδα του τόπου μας, αλλά και οι μοναδικές μυρωδιές που αναδύουν κυρίως τα άγρια βότανα που είναι κατάσπαρτα παντού, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό και το κίνητρο για εξορμήσεις στα ορεινά.

Η περιοχή του Τροόδους, ιδιαίτερα, είναι σίγουρο ότι αυτές τις μέρες θα έχει την τιμητική της, αφού συγκεντρώνει όλα όσα οι κάτοικοι των αποπνικτικών πόλεων αναζητούν για την ξεκούραση και τη διασκέδασή τους.

Αρκετοί είναι αυτοί που το Δεκαπενταύγουστο και τις μέρες που ακολουθούν θα βρεθούν στην περιοχή των Πλατρών. Ομως λίγοι, ίσως, γνωρίζουν ότι στο ιστορικό θέρετρο που υμνήθηκε από ποιητές και συγγραφείς ο επισκέπτης, πέραν από τη δροσιά και τη μαγεία του φυσικού τοπίου, έχει πλέον την ευκαιρία να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες σίγουρα θα κάνουν την παραμονή ή έστω το πέρασμά του από την περιοχή ακόμα πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Αν λοιπόν βρεθείτε αυτές τις μέρες στις Πλάτρες, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το μοναδικό στο είδος του Sparti Adventure Park. Ενας πραγματικά ιδιαίτερος χώρος που συνδυάζει την άσκηση με τη διασκέδαση και την περιπέτεια και βέβαια προσφέρεται ιδιαίτερα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους που θέλουν να δοκιμάσουν την αδρεναλίνη τους.

Το πάρκο, το οποίο αφότου δημιουργήθηκε προσελκύει ολόχρονα το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό και αποτελεί βέβαια ένα ακόμα σημαντικό τουριστικό προϊόν για το ορεινό θέρετρο της Λεμεσού, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου, τώρα το καλοκαίρι, κτυπά η καρδιά των Πλατρών. Ακόμα και με τα πόδια μπορεί να φτάσει κανείς από την κεντρική πλατεία του χωριού στο πάρκο. Περπατώντας την οδό Φανερωμένης που είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του χωριού, σε λιγότερο από 10 λεπτά βρίσκεσαι στο Πάρκο. Σ’ ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο κάτω από το Νοσοκομείο των Πλατρών, όπου κυριαρχεί το πράσινο και το φυσικό ξύλο.

60 διαφορετικές εναέριες διαδρομές

Η μοναδικότητα του χώρου έχει να κάνει με το ότι το πάρκο (εναέριας δραστηριότητας, όπως το λένε) στήθηκε με πολύ μεράκι και εκτός από τις ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης και άσκησης, προσφέρει ασφάλεια και πραγματικά φιλικό περιβάλλον στους επισκέπτες.

Τι μπορεί κάποιος να κάνει εδώ και πώς μπορεί να περάσει μια όμορφη, πολύ διαφορετική μέρα;

Να πούμε κατ’ αρχάς ότι υπάρχουν εδώ 60 διαφορετικές εναέριες διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας η κάθε μια. Για τους πιο τολμηρούς, τους πιο… εξτρίμ, προσφέρονται παιγνίδια – δράσεις όπως το «Quick Jump feet first» και το «Speed zip-line», ενώ υπάρχουν αρκετές ηπιότερες δραστηριότητες που σίγουρα ταιριάζουν στον καθένα. Υπάρχουν ακόμα τα health and safety τμήματα.

Είναι σημαντικό το ότι για όλες τις δραστηριότητες γίνεται αρχικά στους επισκέπτες μια πολύ κατατοπιστική παρουσίαση του εξοπλισμού και το πώς τον χρησιμοποιούμε, ώστε να περάσουμε πραγματικά καλά και πάντα με ασφάλεια. Στον κάθε επισκέπτη που συμμετέχει στις δραστηριότητες του πάρκου παρέχεται ο κατάλληλος εξοπλισμός, όπως στολή αναρρίχησης με κρίκους και κράνος. Ολοι οι συμμετέχοντες είναι δεμένοι με διπλό μαγνητικό σύστημα ασφάλειας.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό επιβλέπει συνεχώς τις δραστηριότητες και τους συμμετέχοντες παρέχοντας συμβουλές και όποια βοήθεια χρειαστεί.

Βέβαια ο χώρος του πάρκου, ο οποίος λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα (εκτός Δευτέρας), δεν προσφέρεται μόνο για δραστηριότητες αλλά και για απλή ξεκούραση στην καφετέρια όπου ο καφές, το παγωτό και πολλά άλλα αποκτούν μια αλλιώτικη απόλαυση…

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.