«Σπασμένο τηλέφωνο» από το Υπ. Δικαιοσύνης για συνάντηση με την PEGA

Γ. Γεωργίου: Απόλυτα συνδεδεμένη η Κύπρος με τις παρακολουθήσεις

Η Κύπρος έχει απόλυτη σχέση με τα όσα συμβαίνουν και αφορούν τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τόνισε την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ ο αντιπρόεδρος της PEGA, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου. Επεσήμανε ότι όλα ξεκίνησαν από τους κάκιστους χειρισμούς και τη δίκη-παρωδία στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και μέσα από την προκλητική διασύνδεση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στους πρωταγωνιστές εκείνης της υπόθεσης.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι τότε αποκρύφτηκαν, αλλά και καταστράφηκαν πολλά από τα στοιχεία που υπήρχαν στο κατασκοπευτικό βαν, όπως και η παράνομη είσοδος σε αυτό ατόμων από το προεδρικό, από την ΚΥΠ και την ΥΚΑΝ.

Εξήγησε ότι όλες οι θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό καταλήγουν στους κ.κ. Άβνι και Ντίλιαν που έχουν έδρα τη Λάρνακα. Υπενθύμισε έκθεση της Αστυνομίας το 2016 στην οποία ομολογείται ότι η εταιρεία του κ. Άβνι πουλά κατασκοπευτικά συστήματα, όπως και την παραδοχή της NSO και το 2019 και το 2021 ότι χρησιμοποιεί την Κύπρο για να παράγει και να εξάγει αυτά τα λογισμικά.

Επιπλέον, χαρακτήρισε εγκυρότατη την πληροφορία ότι πρόσφατα εταιρεία παρακολούθησης έχει παγιδεύσει εκατοντάδες κινητά στη Λευκωσία.

Ο κ. Γεωργίου επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ντίλιαν και η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, αρνήθηκαν να συναντηθούν με την PEGA.

Στον αντίποδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το Υπουργείο δεν έλαβε αίτημα από την Επιτροπή για συνάντηση με την υπουργό και συνεπακόλουθα ουδέποτε αρνήθηκε να συναντηθεί ή να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο με την Επιτροπή».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, η αντιπροσωπεία θα έχει κοινή συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, στη Νομική Υπηρεσία.

Το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπείες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy