Σπέχαρ: Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μαςΗ ανικανότητα επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό έπειτα από δυόμισι χρόνια και οι εντάσεις που συνέχισαν να αναφύονται μεταξύ των μερών τόσο στο νησί όσο και στην περιοχή, υπενθυμίζουν ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας, δήλωσε η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μιλώντας χθες βράδυ σε δεξίωση που παρέθεσε στο Λήδρα Πάλας με την ευκαιρία του τέλους του έτους.

Η Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι το 2019 έχει δείξει πως παρόλο που το στάτους κβο παραμένει, αυτό δεν είναι στατικό και σημειώνονται αλλαγές στο νησί και γύρω από αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν πιο δύσκολη την επίτευξη μιας λύσης καθώς περνά ο καιρός.

Επίσης, είπε ότι η Τζέιν Χολ Λουτ συνέχισε τις συζητήσεις της με τα μέρη της Διάσκεψης για την Κύπρο ως μέρος της προσπάθειας για διευκόλυνση μιας συμφωνίας για τους όρους αναφοράς. Αναφέρθηκε και στην τριμερή άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο, η οποία όπως είπε υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών στο υψηλότερο επίπεδο για υποστήριξη των δυο πλευρών στις προσπάθειές τους για λύση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων.