Σπινθήρες καλωδίων η αιτία της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα, υπό έλεγχο δύο από τα τρία σημεία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ανάφλεξη από σπινθήρες καλωδίων στην περιοχή των Πανάγρων, προκάλεσαν την έκρηξη πυρκαγιών σε τρία διαφορετικά σημεία, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ που οι σπινθήρες από τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή αναφλέγονται σε τρία διαφορετικά σημεία. Δύο από αυτά, πρόσθεσε, είναι υπό κατάσβεση, ενώ η προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο το τρίτο σημείο συνεχίζεται.

V2Yangn2 1653656472

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί μεταδίδει ότι ένα άτομο έχει τραυματιστεί καθώς φέρεται να λιποθύμησε λόγω των καπνών. Του δόθηκαν, αναφέρεται, οι πρώτες βοήθειες από ομάδα που βρισκόταν στην περιοχή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του επιτόπου στην περιοχή της πυρκαγιάς ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι αυτή την ώρα από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο πυρόσβεσης από την Τουρκία και ένα ελικόπτερο από τις Βάσεις. Αναμένουν, πρόσθεσε, ακόμη ένα ελικόπτερο από την Τουρκία. «Στόχος μας είναι να ελέγξουμε και να σβήσουμε τη φωτιά μέχρι το βράδυ. Ελπίζουμε ότι δεν θα προκληθεί κανένα κακό σε ανθρώπους. Με την βοήθεια του Αλλάχ αυτή η πυρκαγιά θα έχει αντιμετωπισθεί», είπε.

V2Yangn15 1653657150

Οι ανθρώπινες ζωές είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο, πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά για προληπτικούς λόγους αλλά οι ιδιοκτήτες θα επιστρέψουν σε αυτά. «Δεν μπορούμε να δώσουμε έναν αριθμό για το πόσα σπίτια εκκενώθηκαν, αλλά τα περισσότερα από αυτά ήταν άδεια. Όμως εκκενώθηκαν για να μην συμβεί τίποτα σε όσους έμεναν σε κάποια από αυτά».

Ο κ. Ουστέλ ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Ιουνίου στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα σταθμεύει ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης.

Ο αέρας παρέσυρε την φωτιά προς τα σπίτια, δήλωσε από την πλευρά του ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούς που επίσης πήγε επιτόπου. Εξέφρασε κι αυτός την ευχή η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μέχρι το βράδυ. Ανέφερε επίσης ότι λόγω του πυκνού καπνού κάποιοι άνθρωποί αισθάνθηκαν ενόχληση, αλλά δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό ιατρικό περιστατικό.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς πήγε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος ευχήθηκε να τεθεί υπό έλεγχο με τον λιγότερο δυνατό ρίσκο. Υπενθύμισε δε την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Μόρφου τον Μάιου του 2020 και την καταστροφή τότε μεγάλου αριθμού δέντρων. «Πρέπει επιτέλους να πάρουμε το απαραίτητο μάθημα από όλο αυτό», πρόσθεσε.

Σε βίντεο που ανεβάζουν διάφορες τ/κ ιστοσελίδες φαίνεται να έχουν καεί μπάλες σανού αλλά και να παίρνουν ξανά φωτιά περιοχές όπου έριξαν νερό η «πυροσβεστική» ή οι άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης. Αρκετοί πολίτες διακρίνονται να προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά με κλαδιά δέντρων ή να κάνουν ζώνη πυρόσβεσης όπου το έδαφος το επιτρέπει με τα τρακτέρ τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.