Σπουδές Μηχανικής μόνο σε εγκεκριμένες σχολές από το ΕΤΕΚ

Η άσκηση επαγγελμάτων Μηχανικής Επιστήμης προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο μελών του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο.
 
Υπενθυμίζει, παράλληλα, τους νέους φοιτητές, καθώς και τους γονείς τους, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ότι στην περίπτωση που επιθυμούν να φοιτήσουν σε κλάδους της Μηχανικής, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώνουν προηγουμένως ότι οι κλάδοι αυτοί είναι εγκεκριμένοι από το ΕΤΕΚ.
 
Αναφέρει ότι η ανακοίνωση του αφορά τόσο πανεπιστήμια στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
Το ΕΤΕΚ τονίζει ότι για να μπορούν οι απόφοιτοι κλάδων της Μηχανικής να εργαστούν στην Κύπρο θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του.
 
«Αυτό προϋποθέτει ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής στα οποία φοίτησαν είναι εγκεκριμένα. Άτομα που προτίθενται να επιλέξουν προγράμματα σπουδών Μηχανικής, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΕΤΕΚ στο τηλέφωνο 22877644 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του (www.etek.org.cy), όπου είναι αναρτημένες σχετικές πληροφορίες καθώς και κατάλογοι με τους εγκεκριμένους κλάδους σπουδών μηχανικής που προσφέρονται από τα κυπριακά πανεπιστήμια.”

Η εγγραφή στο ΕΤΕΚ, τονίζεται στην ανακοίνωση, “είναι απαραίτητη για σκοπούς άσκησης επαγγέλματος σε οποιοδήποτε κλάδο Μηχανικής Επιστήμης, ακόμα και αν αυτός δεν προβλέπεται ρητά από τη Νομοθεσία όπως είναι πχ οι κλάδοι της Μηχανικής Περιβάλλοντος και της Ναυτομηχανικής».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy