Σπουδαία δίακριση για την Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομίας – Έλαβε το βραβείο «Europa Nostra»

Μια σπουδαία διάκριση έλαβε χθες η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού σε τηλετή που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, της απονεμήθηκε το βραβείο της «Εuropa Nostra» καθώς επίσης και η  κορυφαία διάκριση Grand Prix στην κατηγορία «Dedicated Service to Cultural Heritage». 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο Ευρωπαϊκό βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς «Europa Nostra» απονέμεται σε εξαιρετικής ποιότητας έργα που κατατάσσονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες: Συντήρηση, έρευνα, εξειδικευμένες υπηρεσίες από άτομα ή οργανισμούς και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση. Το βραβείο στοχεύει στη διάδοση των καλύτερων πρακτικών ανά τομέα.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής, Σώτος Κτωρής ανέφερε ότι «την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε, σήμερα στη Βενετία, η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πέραν του βραβείου Europa Nostra, έλαβε και την κορυφαία διάκριση Grand Prix στην κατηγορία “Dedicated Service to Cultural Heritage”. Η σημερινή μέρα είναι μια σπουδαία μέρα για την Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μία σπουδαία μέρα για όλους όσους εργάζονται ή/και στηρίζουν την προσπάθεια διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Αλλά και για όσους εργάζονται προκειμένου να ενισχυθεί η κουλτούρα της συνεννόησης και του αλληλοσεβασμού, της ειρήνης και της συμφιλίωσης».

Ο συνπρόεδρος της Επιτροπής, Τάκης Χατζηδημητρίου, σε δική του ανάρτηση ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα σε μια ξεχωριστή τελετή, Πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, στη Βενετία, βραβεύτηκε η Τεχνική Επιροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Της απονεμήθηκε το βραβείο της Εuropa Nostra και επι πλέον η κορυφαία Ευρωπαϊκή διάκριση του Μεγάλου Βραβείου (GRANT PRIX), στην κατηγορία “Αφοσιωμένοι στην Υπηρεσία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” (Dedicated Service to Cultural Heritage) . Το βραβείο των 10.000 Ευρώ θα διατεθεί για τη συντήρηση των τειχών της Λευκωσίας.

Η ΕUROPA NOSTRA, οι άνθρωποι της Ευρώπης,τιμούν την Κύπρο,το λαό της, τον πολιτισμό της, την 10000 χρόνων πολιτιστική της κληρονομιά. Η βραβευση αφορά ολόκληρο το λαό μας Ελληνοκύπριους , Τουρκοκύπριους Μαρωνίτες Αρμένιους και Λατίνους. Ότι έχει επιτελεστεί, στη προσπάθεια για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, οφείλεται στην αγάπη του λαού της Κύπρου, στο συνολό του, για τον τόπο του και τα έργα του πολιτισμού που κοσμούν τη γη του στην ιστορική της πορεία.

Μέσα από την πίστη και την αφοσίωση στον πολιτισμό, προβάλλουν οι ανθρωπιστικές αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία, σε έργα προόδου και ειρήνης.

Μέσα από τον πολιτισμό μπορούν ν’ ανοίξουν νέοι ορίζοντες για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και το λαό του. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται σήμερα η Κύπρος.

(Όταν αναφερόμαστε στην Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς περιλαμβάνουμε το Συμβουλευτικό Σώμα, το UNDP, την ΕΕ, τους τεχνικούς, τους συντηρητές, τους ειδικούς εμπερογνώμονες, τους εργολάβους, τους εργάτες. Όλους, οσους εργάστηκαν με σεβασμό και ξεχωριστή επιμέλεια για τη διάσωση των μνημειων)».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.