Σρι Λάνκα: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν για τον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση

Χιλιάδες υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης της Σρι Λάνκα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην εμπορική πρωτεύουσα Κολόμπο καθώς η πολιτική και οικονομική κρίση δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Η οικονομία της Σρι Λάνκα επλήγη σκληρά από την πανδημία και τις φορολογικές περικοπές από την κυβέρνηση του Προέδρου Gotabaya Rajapaksa.

Η μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων άφησε το νησιωτικό έθνος των 22 εκατομμυρίων ανθρώπων να δυσκολεύεται να πληρώσει για τις εισαγωγές καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων και έφερε χιλιάδες στους δρόμους σε καθημερινές διαδηλώσεις που κατά καιρούς μετατράπηκαν σε βίαιες.

Την Κυριακή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τερμάτισαν μια εβδομαδιαία πορεία από την κεντρική πόλη Κάντι, με χιλιάδες υποστηρικτές να συνωστίζονται στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κολόμπο. Πολλοί έφεραν σημαίες της Σρι Λάνκα και φορούσαν κορδέλες που έγραφαν «Gota Go Home», μια από τις κύριες κραυγές συγκέντρωσης των διαδηλώσεων.

Ο Ρατζαπάκσα επλήγη από μαζικές παραιτήσεις από το Υπουργικό του Συμβούλιο νωρίτερα αυτό το μήνα και τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ψήφου δυσπιστίας στη μεταρρυθμισμένη κυβέρνησή του αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Αυτός και ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Πρωθυπουργός Μαχίντα Ρατζαπάκσα, αρνήθηκαν και οι δύο να παραιτηθούν, ζητώντας αντί αυτού μια κυβέρνηση ενότητας υπό την ηγεσία του Προέδρου – μια πρόταση που η αντιπολίτευση απορρίπτει.

«Καλώ για άλλη μια φορά όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στη (Σρι Λάνκα) να καταλήξουν σε συναίνεση εκ μέρους του λαού», ανέφερε ο Ρατζαπάκσα σε tweet την Κυριακή.

«Είναι ειλικρινής επιθυμία μου να καλέσω τον λαό να ενώσει τα χέρια για να καθοδηγήσει έναν φιλολαϊκό αγώνα παραμερίζοντας τις πολιτικές διαφορές».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.