Στ. Στεφάνου: «Απαθής και αδιάφορη» η Κυβέρνηση στην ακρίβεια – Πρόταση νόμου για μείωση ΦΠΑ στο ηλ.ρεύμα

«Απάθεια και αδιαφορία» για το θέμα της ακρίβειας καταλόγισε στην Κυβέρνηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σύμφωνα με τον οποίο το ΑΚΕΛ θα καταθέσει πρόταση νόμου για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% στο 9%, ενώ ταυτόχρονα επεξεργάζεται και άλλες προτάσεις που θα είναι, όπως ανέφερε, προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε δηλώσεις του στο πλαίσιο σημερινής περιοδείας του σε χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, για να ακούσει, όπως ανέφερε, τα προβλήματα και τις απόψεις του κόσμου, με στόχο τον εμπλουτισμό των προτάσεων του κόμματος και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στην ακρίβεια ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

«Θέλω να σημειώσω την απάθεια και την αδιαφορία με την οποία η Κυβέρνηση προσεγγίζει το θέμα της ακρίβειας. Δεν αποδέχεται καν η Κυβέρνηση ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα», είπε και κάλεσε τους κυβερνώντες να βγουν από τα γραφεία τους και να κατέβουν κάτω στον κόσμο, για να νιώσουν, όπως είπε, την αγωνία και την ανησυχία του.

«Ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια, ας αφήσουν την προσπάθεια να εξωραΐσουν καταστάσεις, πρώτα απ’ όλα να αποδεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα και πολύ περισσότερο να ενεργήσουν έτσι ώστε να ανακουφιστεί ο κόσμος. Είναι δική τους ευθύνη, πρώτα απ΄όλα», σημείωσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας αξιοποιώντας την εργαλειοθήκη της ΕΕ, η οποία αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος, η κοινωνία, η οικονομία να αντιμετωπίσουν το πολύ αυξημένο κόστος στην ενέργεια.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ, πέραν από την πρώτη πρόταση που είχε υποβάλει για απορρόφηση από μέρους της ΑΗΚ μέρους της αύξησης του κόστους του ηλεκτρισμού, θα καταθέσει δεύτερη, συγκεκριμένη πρόταση για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό, από 19% σε 9%, σημειώνοντας ότι το συστήνει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Επειδή δεν βλέπουμε καμία διάθεση από μέρους της Κυβέρνησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, είναι γι’ αυτό που εμείς έχουμε ετοιμάσει σχετική πρόταση νόμου, και θα πάρουμε την πρόταση νόμου στη Βουλή με στόχο να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, και να βοηθήσουμε τόσο τα νοικοκυριά όσο και την ίδια την οικονομία», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος συζητούνται πολλές και συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα υποβάλουν ενώπιον της Κυβέρνησης και της Βουλής, έτσι ώστε με συγκεκριμένες ενέργειες να βοηθηθεί ο κόσμος και η οικονομία.

 

 

 

 

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο για τον «διεθνή διασυρμό της Κύπρου»

Στις δηλώσεις του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει οδηγήσει την Κύπρο σε «διασυρμό χωρίς σύνορα», ζήτημα που, όπως ανέφερε, συζητείται πάρα πολύ έντονα στην κοινωνία, και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θα ηγηθεί της προσπάθειας για απομάκρυνση του ΔΗΣΥ από την εξουσία.

«Ποτέ προηγουμένως η Κύπρος δεν έχει διασυρθεί διεθνώς εξαιτίας της διαπλοκής και της διαφθοράς που έχει απογειωθεί στην Κύπρο, επί των ημερών αυτής της Κυβέρνησης», είπε. Ποτέ προηγουμένως, πρόσθεσε, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρωταγωνίστησε σε δελτία ειδήσεων μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, όπως για παράδειγμα στο BBC, το οποίο αναφέρθηκε στον Πρόεδρο με τη φράση “the offshore President”. «Ποτέ προηγουμένως Κύπριος Πρόεδρος δεν στήθηκε από δημοσιογράφους στο εξωτερικό κάτω από τη βροχή για να τον ρωτούν για το δικηγορικό του γραφείο, για το γραφείο που φέρει το δικό του επώνυμο».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως αντί ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού να προστατεύσουν το όνομα της Κύπρου, ως οφείλουν, απλά κλείνουν τα μάτια και τ’ αυτιά και προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη σε άλλους, με αποτέλεσμα «η Κύπρος να διασύρεται».

Σημείωσε δε, ότι «ο διασυρμός της Κύπρου» έχει τεράστιες επιπτώσεις στο Κυπριακό και στην οικονομία. «Δεν είναι τυχαίο που ο διαπραγματευτής του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Μαυρογιάννης λέει ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία από μέρους μας και ότι δεν πείθουμε για τις θέσεις μας. Πώς θα πείσουμε όταν στο εξωτερικό μας θεωρούν σημαία ευκαιρίας και όταν το όνομα του Προέδρου είτε στα Pandora Papers, είτε στα Panama papers, είτε σε διάφορα άλλα papers η Κύπρος πάντοτε να πρωταγωνιστεί μαζί με το γραφείο του Προέδρου», συμπλήρωσε.

«Φτάνει πια. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ ανέλαβε πρωτοβουλία να διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο «γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κύπρος έχει ανάγκη από προοδευτική αλλαγή και το ΑΚΕΛ θα πρωταγωνιστήσει για να πετύχουμε αυτή την αλλαγή. Πρέπει να φύγει η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, η οποία έχει οδηγήσει την Κύπρο στο διασυρμό χωρίς σύνορα».

 

 

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.