Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Μόνο θυμηδία προκαλεί ο σχολιασμός των δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ από το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στις επικρίσεις του ΔΗΣΥ που έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για «μοναδικό κριτήριο του ΑΚΕΛ το αντιπολιτευτικό μένος»

«Αν πράγματι η ηγεσία του πίστευε «ότι τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για μικροκομματικό όφελος και κομματικούς πόντους», δεν θα κατέβαλε τόσο φανατικές προσπάθειες να οδηγήσει την πολιτική μας ζωή σε διχαστική πόλωση για να συσπειρώσει τους οπαδούς του», τονίζει ο Στ. Στεφάνου.

«Είναι πολύ παλαιομοδίτικο το επικοινωνιακό κόλπο της μετάθεσης ευθυνών και της επίκλησης εθνικών κινδύνων για να επιβληθεί η σιωπή των αμνών σε όσους απλώς διερωτώνται πώς προέκυψαν αυτοί οι κίνδυνοι», προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Τέλος, ο Στ. Στεφάνου λέει πως «οι υπεύθυνοι του ΔΗΣΥ καλόν είναι να ρωτούν τον διεθνή παράγοντα και όχι το ΑΚΕΛ. Γιατί είναι ο διεθνής παράγοντας και όχι το ΑΚΕΛ που επιρρίπτει ευθύνες και στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί το κυπριακό. Στον διεθνή παράγοντα ας απευθυνθεί και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Νουρής για να λύσει τις απορίες του».

Υπενθυμίζεται πως προηγουμένων το ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «επιχειρήματα από την πλευρά της αριστεράς έχουν ως αφετηρία το ίδιον πολιτικό όφελος και την αλίευση ψήφων».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Μια απάντηση πέραν των οχτώ λεπτών χρειάστηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για να διαφανεί άλλη μια φορά πως όλα τα επιχειρήματα από την πλευρά της αριστεράς έχουν ως αφετηρία το ίδιον πολιτικό όφελος και την αλίευση ψήφων. Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που διαχρονικά πιστεύουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Ότι τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για μικροκομματικό όφελος και κομματικούς πόντους.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καλέσαμε το ΑΚΕΛ να απαντήσει σε συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα. Δεν το έκανε. Αντί αυτού, τώρα επικαλείται τον έντιμο πολιτικό διάλογο.

Σήμερα που η χώρα μας απειλείται οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην κυβέρνηση και να ενισχύσουμε την εθνική προσπάθεια.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Κύπρο, είναι κρίμα να βλέπουμε το ΑΚΕΛ να συμπεριφέρεται μικρόψυχα και με μοναδικό κριτήριο το αντιπολιτευτικό μένος».