Δηλώσεις για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς και για το πρόβλημα στέγης, παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Δίνει συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση για την αναβολή της αναβολής στην παραίτηση του Ιωνά Νικολάου, θέτει απορίες και σημειώνει επίσης Εθνικό Οριζόντιο Πενταετές Σχέδιο Δράσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Στεφάνου:

Θα θέλαμε πρώτα απ’ όλα σήμερα να συγχαρούμε την κυβέρνηση για την αναβολή της αναβολής στην παραίτηση του κ. Ιωνά Νικολάου.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι δεν θα έβρισκε αξιότερο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της για το τραγικό συμβάν των δολοφονιών του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Υποθέτουμε ότι ο μόνος που εξεπλάγη με την απόφαση της κυβέρνησης για την αναβολή της αναβολής στην παραίτηση είναι ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μόλις πριν από μία βδομάδα από τηλεοράσεως διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι δεν επρόκειτο να υπάρξει τέτοια εξέλιξη.

Από την πλευρά μας μένουμε απλώς με την απορία:

Γιατί άραγε επιβραβεύει η κυβέρνηση τον κύριο Νικολάου; Για την πολιτική του ευθιξία ή για την μεγάλη αποτελεσματικότητα του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας;

Με την ευκαιρία θέλουμε να συγχαρούμε την κυβέρνηση και γιατί ύστερα από έξι χρόνια στην εξουσία αποφάσισε να εγκρίνει αυτό που παρουσιάζει ως Εθνικό Οριζόντιο Πενταετές Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς.

Σημειώνουμε την πάγια πρακτική των κυβερνώντων, όποτε προκύπτει ένα σοβαρό πρόβλημα ρίχνει και μια βαρύγδουπη δέσμευση.

Για το πρόβλημα στέγης

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε την κυβέρνηση και για την πολιτική που παραμονές των εκλογών, η κυβέρνηση θα εξαγγείλει για το πρόβλημα της στέγης.

Είμαστε σίγουροι ότι από την επομένη των εκλογών  η πολιτική που θα εξαγγείλει θα έχει την ίδια τύχη που είχαν και όλες οι άλλες δεσμεύσεις που προεκλογικά αναλαμβάνει ο κύριος Αναστασιάδης.

Απλώς ρωτάμε για την ιστορία: υπάρχει στην Κύπρο  πολίτης που να πιστεύει ότι το δραματικό πλέον πρόβλημα στέγασης των νέων ζευγαριών και των οικογενειών τους, θα λυθεί από μια κυβέρνηση της οποίας η πολιτική είναι ακριβώς αυτή που το προκαλεί;

Είναι δυνατό με τις φούσκες, την κερδοσκοπία, τα χρυσά διαβατήρια και το εμπόριο των ιθαγενειών να γίνουν πιο προσιτές οι τιμές αγοράς ή ενοικίασης ακινήτων;