Χαλάστρες κάνουν η Έκθεση της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία και τα στοιχεία της Eurostat στο success story που προσπαθούν να φτιάξουν οι κυβερνώντες, αλλά και στην επικοινωνιακή καμπάνια του προέδρου του ΔΗΣΥ να εμφανιστεί σαν άνθρωπος του λαού, αναφέρει με δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

« Τι λένε τα στοιχεία; Ένας στους τέσσερις Κύπριους βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η χώρα μας είναι προτελευταία στην Ευρώπη στις συντάξεις, καθώς και στις δαπάνες για τα Άτομα με Αναπηρία. Τα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους παραμένουν πολύ ψηλά ενώ εντοπίζεται και το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα για τους νέους. Ενώ αυξάνεται το ΑΕΠ, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και των νοικοκυριών είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, την στιγμή που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια ακρίβειας σε βασικά αγαθά. Αν ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνησή του ήθελαν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων και του λαού, θα διέθεταν πόρους για τις κοινωνικές δαπάνες, για τη στέγαση, για τα επιδόματα των Ατόμων με Αναπηρίες, για τις υποδομές φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Θα διέθεταν αυξημένα κονδύλια σε κοινωνικά στεγαστικά προγράμματα και σε προγράμματα επιδότησης ενοικίου με εισοδηματικά κριτήρια. Αντί αυτού οι κυβερνώντες επιλέγουν να συσσωρεύουν πλεονάσματα, να εφαρμόζουν πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων και δεν ενδιαφέρονται για τους πολλούς. Η κατάσταση της κοινωνίας και των πολιτών δεν βελτιώνεται με μελοδραματικά λογύδρια, ούτε και με παραστάσεις πάνω σε τρακτέρ. Είναι με την υλοποίηση στοχευμένων φιλολαϊκών πολιτικών, τις οποίες δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν στην ατζέντα τους».

 

Όσον αφορά τις  χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο κ. Στεφάνου είπε σχετικά:

O κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του επιχείρησε να υποβαθμίσει την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο λέγοντας ότι υπάρχουν ισοπέδωση και ακρότητες στη συζήτηση. Περιορίστηκε να πει ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν «αδυναμίες και λάθη». Όμως όλη η κυπριακή κοινωνία γνωρίζει ότι δεν είναι λάθη που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά σαπίλα και διαφθορά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ και που υπήρξε στέλεχος του ΔΗΣΥ, κ. Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος αποφάνθηκε ότι οι καταγγελίες από την Ισπανία για τα στημένα είναι κουτσομπολιά. Προς τι οι έρευνες λοιπόν; Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην κυβερνητική παράταξη πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ο κ. Αναστασιάδης μιλά για στάβλο του Αυγεία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει –ξανά- αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά. Ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης συγκαλεί συσκέψεις για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Όμως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσπαθεί να υποβαθμίσει και, αν είναι δυνατόν, να κλείσει το θέμα. Τι ενοχλεί τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και νιώθει τόσο άβολα να συζητείται η διαφθορά και η βρωμιά που υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο; Αλήθεια, γιατί δεν ενοχλεί τον κ. Νεοφύτου το γεγονός ότι δεκάδες κόκκινοι φάκελοι έμειναν αναξιοποίητοι, όπως και τόσες καταγγελίες και τον ενοχλούν οι αναφορές για τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο; Τι φοβάται ο ΔΗΣΥ από τη συζήτηση; Το ΑΚΕΛ αναμένει από την κυβέρνηση απτά δείγματα γραφής της πολυδιαφημισμένης βούλησης της να πατάξει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Είναι οι πράξεις που θα κρίνουν τη βούλησή της και όχι οι διακηρύξεις, τις οποίες ακούσαμε πολλές φορές για πολλά θέματα. Ελπίζουμε οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ να μην είναι προεόρτια του όποιου κουκουλώματος της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.