Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών για το θέμα του Φορέα και του προγράμματος “Εστία” δεν πήραμε, από μέρους της κυβέρνησης, ικανοποιητικές απαντήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση τύπου ο Στέφανος Στεφάνου, εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Νέες Δυνάμεις.

Δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις ότι θα υπάρξει ορθολογική, διαφανής και προς όφελος της κοινωνίας πολιτική σε σχέση με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην Συνεργατισμού, συμπληρώνει ο Στ. Στεφάνου.

Αναφέρει ότι ο Συνεργατισμός έχει πολύ σημαντικά και υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα ακίνητα και όπως είναι οι εμπορικές δραστηριότητες, οι εταιρείες του Συνεργατισμού.

Από την χθεσινή συνεδρία έμειναν αιωρούμενα πολλά ερωτηματικά. Γίναμε ακόμα πιο ανήσυχοι σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση θέλει να διαχειριστεί αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που είναι ιδιοκτησία της κοινωνίας, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς γενεών στην κυπριακή κοινωνία, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι από την χθεσινή συζήτηση για το πρόγραμμα “Εστία” επαναβεβαίωσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης και ότι έγνοια της ήταν και είναι να δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ξεφορτωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα υπάρξουν για χιλιάδες συμπολίτες μας και για την ίδια την κοινωνία.