Στ.Στεφάνου: «Καίγονταν» για τις κρατικές εγγυήσεις αλλά τις εφέραν ένα χρόνο μετά

Είναι αστείο και εξοργιστικό το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ που έκαναν την σκοπιμότητα καθημερινή πρακτική, κατηγορούν άλλους για σκοπιμότητα τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε πόσο σοβαρό είναι ένα κυβερνών κόμμα και μια κυβέρνηση να λένε ότι καίγονται να περάσουν οι κρατικές εγγυήσεις, όταν είχαν έναν ολόκληρο χρόνο στη διάθεσή τους, οι ίδιοι απέσυραν το νομοσχέδιο και είπαν ότι θα το αντικαταστήσουν με καλύτερες λύσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι δεν γίνεται η κυβέρνηση κάθε φορά να βάζει τη Βουλή και τους βουλευτές τα δυο τους πόδια σε ένα παπούτσι για να περάσουν άρον άρον πράγματα σοβαρά και εκ των υστέρων να λένε ότι έγιναν λάθη. Επίσης τόνισε ότι όταν ο λαϊκισμός προέρχεται από την κυβέρνηση είναι διπλά επικίνδυνος.

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ δηλώνει έτοιμο να συζητήσει το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις. Όπως είπε είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με διαφάνεια, να υπάρχει έλεγχος των διαδικασιών του κράτους και να υπάρχει στόχευση για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό.
Επίσης, ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στις τράπεζες να «βολεύουν» τους ημετέρους και να μη δίνουν δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.