Στ.Στεφάνου: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπηρέτησε την Κύπρο από σημαντικά πόστα (ηχητικό)

Αν κάποιοι τον θεωρούν ως στέλεχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είπε, τότε, πρέπει να θεωρείται και ως στέλεχος της κυβέρνησης Χριστόφια την οποία υπηρέτησε ως υφυπουργός, υπεύθυνος για την Προεδρία της Κύπρου της Ε.Ε.

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αν κάποιοι τον θεωρούν ως στέλεχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είπε, τότε, πρέπει να θεωρείται και ως στέλεχος της κυβέρνησης Χριστόφια την οποία υπηρέτησε ως υφυπουργός, υπεύθυνος για την Προεδρία της Κύπρου της Ε.Ε. ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στον Astra 92,8.


Το ΑΚΕΛ προσεγγίζει τις προεδρικές εκλογές ως μια ευκαιρία να επιτευχθεί ένα ευρύ μέτωπο με προοδευτικό πρόσημο για να δοθεί ξανά προοπτική στον τόπο με την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, τόνισε στον Άστρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι γνωστός για τις δυνατότητες του στις πολιτικές δυνάμεις, μέσω των διαφόρων πόστων που υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε σχέση με την ιδιότητα του κ. Μαυρογιάννη ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο προτεινόμενος υποψήφιος είναι διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών και διορίστηκε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη ως συνομιλητής, σημειώνοντας ότι δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης, ούτε είχε τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις.


Αν κάποιοι τον θεωρούν ως στέλεχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είπε, τότε, πρέπει να θεωρείται και ως στέλεχος της κυβέρνησης Χριστόφια την οποία υπηρέτησε ως υφυπουργός, υπεύθυνος για την Προεδρία της Κύπρου της Ε.Ε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης υπηρέτησε την Κύπρο από σημαντικά πόστα, περιλαμβανομένου και τους μόνιμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, με μεγάλη επιτυχία.

Σε ότι αφορά την εξασφάλιση υποστήριξης και πέραν του χώρου του ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι οι εκλογές δεν είναι μόνο αριθμητική. Η υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, υπογράμμισε, δίνει τη δυνατότητα σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που δηλώνουν ότι θέλουν απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, να συναντηθούν ξανά.


Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θα επιχειρήσει επαφή ξανά με αυτά τα κόμματα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος ο κ. Μαυρογιάννης θα απευθυνθεί προς την κοινωνία, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολλές προσωπικότητες του τόπου που τον γνωρίζουν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του.

Σημείωσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης έχει θέσεις για όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και της οικονομικής ζωής του τόπου, για τα ζητήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, οι οποίες θα εκφραστούν από τον ίδιο.


Λέγοντας ότι πρόκειται για ένα έντιμο άνθρωπο χωρίς κομματικά βαρίδια, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι δεν είναι οριστική η πρόταση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προς τις κομματικές ομάδες βάσης και ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 5 Ιουνίου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το σκεπτικό στήριξης της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη, το κομματικό σύνολο θα εγκρίνει την υποψηφιότητα και ότι μετά τις 5 Ιουνίου θα ριχθεί στη μάχη των προεδρικών εκλογών.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.