Στ. Στεφάνου στη «Χ»: Καµιά ψήφος χαµένη. Όλοι µαζί για την αλλαγή!

Η υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη παρουσιάζει δυναµική κι έχει προοπτικές νίκης

  • «Η ακατάσχετη παροχολογία και οι προεκλογικές φιέστες του απερχόμενου Προέδρου και των υπουργών της κυβέρνησης αποτελούν συνέχεια της υπόσκαψης και του ελέγχου των θεσμών από την απερχόμενη κυβέρνηση»
  • «Πολιτικά τέκνα του Ν. Αναστασιάδη οι κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης. Άλλωστε διακηρύσσουν ότι θα συνεχίσουν τις πολιτικές Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ»
  • «Ο ΔΗΣΥ και οι υποψήφιοί του, θορυβημένοι από τη λαϊκή στήριξη που τυγχάνει ο Α. Μαυρογιάννης, αλλά και από το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του αναδεικνύεται σε πολυσυλλεκτική, προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο»
  • «Ο ΔΗΣΥ δεν δικαιούται να δίνει διαπιστευτήρια και να κουνά το δάκτυλο σε άλλους για την οικονομία. Τα πεπραγμένα δεν τους το επιτρέπουν».

Συνέντευξη στον Νεόφυτο Νεοφύτου

Το µήνυµα σε αυτές τις εκλογές είναι σαφές, τονίζει σε συνέντευξή του στη «Χαραυγή» ο Γενικός Γραµµατέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου: Καµιά ψήφος να µην πάει χαµένη. Όλοι όσοι επιθυµούν αλλαγή, µια είναι η επιλογή. Ο Αντρέας Μαυρογιάννης.

Ο Γενικός Γραµµατέας του ΑΚΕΛ αποτείνεται και στους αποστασιοποιηµένους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, επισηµαίνοντας ότι έστω κι αν υπάρχουν πικρίες ή ακόµα διαφωνίες σε επιµέρους ζητήµατα, πρέπει όλοι να δουν τη µεγάλη εικόνα και να ψηφίσουν για να φύγει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ.

Είναι λογικό, τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου, ότι δεν µπορεί ο τόπος µας να γυρίζει σελίδα µ’ αυτούς που προκάλεσαν τα προβλήµατα, σηµειώνοντας ότι οι κ.κ. Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης είναι µέρος των προβληµάτων. Η µόνη διέξοδος για να πετύχουµε την αλλαγή και να γυρίσουµε σελίδα, επισηµαίνει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, είναι  η εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην προεδρία της ∆ηµοκρατίας. Είναι ο µοναδικός υποψήφιος που εκπροσωπεί την πραγµατική αλλαγή και έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να εκλεγεί στην προεδρία. Ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρεται, τέλος, για τις εκτιµήσεις του για τον πρώτο και για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

 

Mavrogiannis Synavlia 25 01 28

 

Κύριε Στεφάνου, βρισκόµαστε µια εβδοµάδα πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Πού επικεντρώνεται το ΑΚΕΛ αυτή την τελευταία εβδοµάδα πριν την κάλπη;

Είµαστε απόλυτα προσηλωµένοι στην προσπάθεια της ερχόµενης Κυριακής που θα δώσει το πρώτο εισιτήριο για την αλλαγή της διακυβέρνησης. Με αισιοδοξία, επιχειρήµατα, συγκεκριµένες και αξιόπιστες προτάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα µε την ορµή της ανάγκης για να πάρουµε τον τόπο µπροστά, δίνουµε την εκλογική µάχη µε αποφασιστικότητα.

Θέλουµε να κερδίσουµε το στοίχηµα των εκλογών για την Κύπρο και το λαό µας. Και θα το κερδίσουµε, γιατί η αλλαγή αποτελεί την απαίτηση της µεγάλης πλειοψηφίας του λαού µας, ο οποίος βασανίζεται από τα πολλά προβλήµατα και αδιέξοδα που προκάλεσε η διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ.

Ποια η αντίδραση του ΑΚΕΛ στην ανοιχτή πλέον αντιδεοντολογική παρέµβαση του απερχόµενου Προέδρου και των υπουργών του στις προεδρικές εκλογές (εξαγγελίες, εγκαίνια, κόψιµο κορδελών κ.λπ.) υπέρ της κοµµατικής υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου;

∆εν είναι απλά αντιδεοντολογική η παρέµβαση. Είναι εξόχως αντιθεσµική παρέµβαση, η οποία υποβαθµίζει το ήδη καταρρακωµένο κράτος δικαίου. Η εργαλειοποίηση του κράτους και των θεσµών του, η ακατάσχετη παροχολογία και οι προεκλογικές φιέστες του απερχόµενου Προέδρου και των υπουργών της κυβέρνησης δεν πρέπει να µας εκπλήσσουν. Πολύ απλά αποτελούν συνέχεια της υπόσκαψης και του ελέγχου των θεσµών από την απερχόµενη κυβέρνηση. Καθρεφτίζουν ή καλύτερα επιβεβαιώνουν την έλλειψη πολιτικού ήθους από τους κυβερνώντες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θυµήθηκε να εγκαινιάσει έργα που παραδόθηκαν εδώ και πέντε χρόνια ή που είναι µισοτέλειωτα. Καταθέτει δεκάδες θεµέλιους λίθους, ενώ περιοδεύει σε όλη την Κύπρο για να µοιράσει ξανά τις ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια ανεξόφλητα «δεσµεύοµαι». Οι υπουργοί της κυβέρνησης επίσης συµµετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία του Συναγερµού και του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μόνο τον τελευταίο µήνα έχω λάβει περισσότερες από 20 προσκλήσεις για εγκαίνια έργων ή κατάθεση θεμέλιων λίθων. ∆εν παρευρέθηκα σε καµιά από αυτές, γιατί πολύ απλά ως ΑΚΕΛ δεν ανεχόµαστε να υποτιµούν τη νοηµοσύνη των πολιτών µε τον ανεύθυνο λαϊκισµό τους. Αυτή µας η στάση είναι στάση ευθύνης έναντι της κοινωνίας και των πολιτών.

Ποιες είναι οι δικές σας σφυγμομετρήσεις σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ υπέρ της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Α. Μαυρογιάννη;

Από τη µέρα που εξαγγέλθηκε η υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη και µπήκαµε στη δουλειά, η συσπείρωση του ΑΚΕΛ παρουσιάζει µεγάλη δυναµική ανόδου.

Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Και µάλιστα δεν µιλούµε για τη συσπείρωση µε βάση τα ποσοστά του 2021, αλλά µε τα προηγούµενα ποσοστά του ΑΚΕΛ που ήταν πιο ψηλά.

Θα έλεγα ότι αυτό είναι φυσιολογική προέκταση του γεγονότος ότι οι ΑΚΕΛικοί ψηφοφόροι αλλά και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστεροί, αντιλαµβάνονται πλήρως το βασικό διακύβευµα των εκλογών. Είτε θα παραµείνει ο Ν. Αναστασιάδης στην προεδρία για 3η θητεία, είτε θα πετύχουµε την αλλαγή και θα γυρίσουµε σελίδα ως τόπος και ως λαός.

Ο Ν. Αναστασιάδης θα παραµείνει ουσιαστικά στην εξουσία αν εκλεγούν ο Αβέρωφ Νεοφύτου ή ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Και οι δύο τους είναι πολιτικά τέκνα του Ν. Αναστασιάδη. ∆ιακηρύσσουν άλλωστε ότι θα συνεχίσουν τις πολιτικές του, που είναι οι πολιτικές του ∆ΗΣΥ.

Από την άλλη, υπάρχει επιλογή για την προοδευτική αλλαγή. Αυτή είναι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη, που είναι η µόνη που έχει προοπτικές και δυναµική νίκης για να αλλάξουν τα πράγµατα στον τόπο. Το µήνυµα είναι σαφές: Καµιά ψήφος να µην πάει χαµένη. Όλοι όσοι επιθυµούν αλλαγή, µια είναι η επιλογή. Ο Αντρέας Μαυρογιάννης.

Οι ηµέρες που αποµένουν είναι λίγες, αλλά την ίδια ώρα είναι πολλές για να αυξήσουµε ακόµα περισσότερο τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ και να ενισχύσουµε τις εισροές από άλλους πολιτικούς χώρους καθώς και ανένταχτους ψηφοφόρους. Είµαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα το πετύχουµε, γιατί τόσο από τις καθηµερινές µας επαφές όσο και δηµοσκοπικά η υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη παρουσιάζει δυναµική κι έχει προοπτικές.

Πώς σχολιάζετε τη θέση του κ. Ν. Χριστοδουλίδη, όπως αυτή κατατέθηκε στο τελευταίο ντιµπέιτ στο ΡΙΚ, ότι µπορεί και το ΕΛΑΜ να έχει θέση στην κυβέρνησή του;

Αυτοί που πρέπει να το σχολιάσουν είναι τα κόµµατα που στηρίζουν τον Ν. Χριστοδουλίδη, το ∆ΗΚΟ, η ∆ΗΠΑ και η Ε∆ΕΚ. Οφείλουν να δώσουν µια ξεκάθαρη απάντηση πρώτα και κύρια στους δικούς τους ψηφοφόρους. Η σιωπή τους αποτελεί συνενοχή και αποδοχή της θέσης του Ν. Χριστοδουλίδη, ο οποίος κλείνει το µάτι στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ.

Ο µόνος υποψήφιος που από την πρώτη στιγµή έθεσε όρια και απέκλεισε τον οποιοδήποτε διάλογο και συνεργασία µε το ΕΛΑΜ είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Καθαρές κουβέντες, χωρίς µασηµένα λόγια και κωλοτούµπες.

Πώς απαντάτε στο ∆ΗΣΥ και άλλους που ενώ αναγνωρίζουν ότι ο Α. Μαυρογιάννης είναι ένας έντιµος και ειλικρινής άνθρωπος και έχει ικανότητες να ηγηθεί του κράτους, προβάλλουν ως «αρνητικό επιχείρημα» ότι θα είναι εξαρτηµένος από το ΑΚΕΛ; Πώς βλέπετε τη συνεργασία του ΑΚΕΛ µε τις ευρύτερες δυνάµεις που στηρίζουν Α. Μαυρογιάννη;

Την πιο αποστομωτική απάντηση δίνουν όλοι οι παράγοντες και προσωπικότητες που στηρίζουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη και προέρχονται από άλλους κοµµατικούς χώρους. Απάντηση δίνουν επίσης οι χιλιάδες των ψηφοφόρων που δεν ανήκουν στο ΑΚΕΛ αλλά ψηφίζουν τον Α. Μαυρογιάννη.

Ο ∆ΗΣΥ και οι υποψήφιοί του, θορυβηµένοι από τη λαϊκή στήριξη που τυγχάνει ο Α. Μαυρογιάννης, αλλά και από το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του αναδεικνύεται πολυσυλλεκτική, προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσµο. Άδικος όµως ο κόπος τους. Ο κόσµος, οι εργαζόµενοι, οι απλοί άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ αποτελεί γι’ αυτούς ασπίδα προστασίας ενάντια στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιθέσεις της συναγερµικής κυβέρνησης του Ν. Αναστασιάδη. Αποτελεί εφαλτήριο διεκδίκησης των δικαιωµάτων τους. Αυτό που φοβάται η κοινωνία είναι τις πολιτικές του ∆ΗΣΥ και των δύο υποψηφίων του, Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδη.

Απάντηση στην προσπάθεια εκφοβισµού της κοινωνίας δίνει κι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, που συνεχώς τονίζει πως η στήριξη από το ΑΚΕΛ είναι για τον ίδιο τίτλος τιµής.

Ένα από τα «επιχειρήματα» του ∆ΗΣΥ είναι ότι το ΑΚΕΛ δεν τα καταφέρνει στα θέµατα οικονοµίας και αυτό είναι «βαρίδι» για τον Α. Μαυρογιάννη… Πώς απαντάτε;

Είναι τουλάχιστον ιλαροτραγικό αυτοί που κατέστρεψαν την οικονοµία µε το κούρεµα καταθέσεων, τη χρεοκοπία και το κλείσιµο του Συνεργατισµού να κατηγορούν το ΑΚΕΛ για την καταστροφή της οικονοµίας. Είναι σχήµα οξύµωρο αυτοί που εκτόξευσαν στα ύψη το δηµόσιο χρέος της χώρας και που φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στους ώµους των πολλών να µεταθέτουν αλλού τις δικές τους ευθύνες.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει µια ισχυρή, βιώσιµη οικονοµία, η οποία µε τη σειρά της να στηρίζει την πρόοδο της χώρας και την προκοπή της κοινωνίας. Το ΑΚΕΛ επιδιώκει όπως ο παραγόµενος πλούτος κατανέµεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια. Ακόµα και ως αντιπολίτευση, το ΑΚΕΛ µε τις παρεµβάσεις και τις πολλές προτάσεις που κατέθεσε και στα ζητήµατα οικονοµίας απέδειξε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του.

Τώρα που έχουµε εκλογές οι κυβερνώντες «ξέχασαν» τα εύσηµα που έδιναν στο ΑΚΕΛ για τις προτάσεις του κατά την περίοδο της πανδηµίας, για τις προτάσεις του στον τουρισµό και τα ζητήµατα ενέργειας. Αποκρύβουν ότι είναι το ΑΚΕΛ που εδώ και καιρό έχει καταθέσει προτάσεις για την αντιµετώπιση της ακρίβειας, όταν οι κυβερνώντες υποστήριζαν ότι η ακρίβεια είναι παροδικό φαινόµενο.

Ο ∆ΗΣΥ δεν δικαιούται να δίνει διαπιστευτήρια και να κουνά το δάκτυλο σε άλλους για την οικονοµία. Τα πεπραγµένα δεν τους το επιτρέπουν. Ούτε και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης χρειάζεται τον ∆ΗΣΥ για να λάβει διαπιστευτήρια για τις ικανότητές του στα θέµατα οικονοµίας. Έχει πάρει τα εύσηµα τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον ίδιο τον Γενικό Γραµµατέα του ΟΗΕ.

Ποιο είναι το διακύβευµα των προεδρικών εκλογών, στη βάση του ποιος θα εκλεγεί από τους τρεις βασικούς υποψήφιους, σε σχέση µε την επόµενη ηµέρα των εκλογών για το Κυπριακό, την οικονοµία, την εσωτερική διακυβέρνηση, την εξωτερική πολιτική της χώρας;

Το βασικό διακύβευµα είναι ένα και γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο όσο πλησιάζουµε προς τις εκλογές.

Είτε θα τερµατίσουµε την κυβέρνηση ∆ΗΣΥ – Αναστασιάδη και θα πετύχουµε την αλλαγή, είτε η διακυβέρνηση αυτή θα συνεχιστεί στο πρόσωπο του Αβέρωφ Νεοφύτου ή του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Είτε θα παραµείνουµε στον ίδιο κατηφορικό δρόµο που αυτή η κυβέρνηση µάς έχει βάλει τα τελευταία δέκα χρόνια, ή θα γυρίσουµε σελίδα ανοίγοντας προοπτική για τον τόπο.

Υπάρχουν ενώπιον του λαού µας τρεις βασικές υποψηφιότητες, αλλά οι επιλογές είναι µόνο δύο.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελούν συνεχιστές της δεκαετούς συναγερµικής διακυβέρνησης, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήµατα και αδιέξοδα στον τόπο. Η µόνη διέξοδος για να πετύχουµε την αλλαγή και να γυρίσουµε σελίδα είναι η εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην προεδρία της ∆ηµοκρατίας.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης µπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή στην Κύπρο. Είναι ο µοναδικός υποψήφιος που εκπροσωπεί την πραγµατική αλλαγή και έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να εκλεγεί στην προεδρία.

Mavrogiannis Synavlia 25 01 107

Μια εβδοµάδα πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών πού στηρίζετε την αισιοδοξία σας ότι ο Α. Μαυρογιάννης θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών;

Στην υψηλή συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΑΚΕΛ. Στην πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητας του Α. Μαυρογιάννη. Στο γεγονός ότι από τον καιρό της εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του διατηρεί µια συνεχή δυναµική ανόδου. Γι’ αυτούς τους λόγους ο Α. Μαυρογιάννης θα είναι στον δεύτερο γύρο. Με σκληρή και συγκεκριµένη δουλειά στις ηµέρες που αποµένουν, η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη έχει όλα τα εχέγγυα και τη δυναµική για να περάσει µε υψηλά ποσοστά στον β’ γύρο και να έχει προοπτικές για να κερδίσει τις εκλογές.

Με τον Α. Μαυρογιάννη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σε ποιες κινήσεις θα προβεί το ΑΚΕΛ για να διευρυνθεί η στήριξη προς τον υποψήφιό του και να εξασφαλιστεί η νίκη στις προεδρικές εκλογές;

Ο δεύτερος γύρος έχει τις δικές του δυναµικές και τα δικά του διακυβεύµατα. Ο στόχος για το ΑΚΕΛ παραµένει ο ίδιος. Να φράξουµε το δρόµο σε µια άλλη πενταετία συναγερµικής διακυβέρνησής είτε µε Αβέρωφ είτε µε Χριστοδουλίδη. Εποµένως, θα γίνουν κινήσεις οι οποίες να ενισχύουν τον επιδιωκόµενο στόχο της αλλαγής. Πρώτα απ’ όλα από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Α. Μαυρογιάννη.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης µπορεί να ανταποκριθεί µε έναν προοδευτικό φακό στα προβλήµατα και στις προκλήσεις που ορθώνονται ενώπιον της Κύπρου αλλά και της κοινωνίας. Το γεγονός ότι είναι ανεξάρτητη υποψηφιότητα, µπορεί να ωθήσει στρώµατα της κοινωνίας, πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και ανένταχτους πολίτες να τον εµπιστευτούν και να τον ψηφίσουν.

 

Τα τελευταία 10 χρόνια µε την κυβέρνηση ∆ΗΣΥ – Αναστασιάδη ο τόπος κατηφορίζει δίχως τέλος σε όλα τα επίπεδα

 

Στις προεδρικές εκλογές κρίνεται πρωτίστως η τύχη του τόπου, του λαού µας, των εργαζοµένων, των νέων µας

 

Τι λέτε στις χιλιάδες ψηφοφόρους και φίλους του ΑΚΕΛ που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις για διάφορους λόγους απείχαν από τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά δεν έκαναν άλλες επιλογές. Πώς πείθονται να πάνε τώρα στην κάλπη και να ψηφίσουν Ανδρέα Μαυρογιάννη;

Θα µπορούσαν να ειπωθούν πολλά. Θα περιοριστώ όµως στο πιο βασικό. Ενώπιον των ψηφοφόρων και των φίλων του ΑΚΕΛ υπάρχει ένα αδιαµφισβήτητο γεγονός. Τα τελευταία 10 χρόνια µε την κυβέρνηση ∆ΗΣΥ-Αναστασιάδη ο τόπος κατηφορίζει δίχως τέλος σε όλα τα επίπεδα.

Για όλους όσοι αντιλαµβάνονται και βιώνουν την αδικία, τη διαφθορά, τα ηθικά ελλείμματα, την καταβαράθρωση του Κυπριακού. Για όσους δεν είναι ευχαριστηµένοι µε την πορεία που διαµορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια, η αποχή δεν είναι επιλογή, γιατί απλά συντηρεί την ίδια αρνητική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες.

Στις προεδρικές εκλογές κρίνεται πρωτίστως η τύχη του τόπου, του λαού µας, των εργαζοµένων, των νέων µας. Κρίνεται η τύχη όλων µας και του καθενός χωριστά. Εποµένως, έστω κι αν υπάρχουν πικρίες ή ακόµα διαφωνίες σε επιµέρους ζητήµατα, πρέπει όλοι να δουν τη µεγάλη εικόνα και να ψηφίσουν για να φύγει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ.

 

 

«Ψήφος στον Ν. Χριστοδουλίδη σηµαίνει κυβέρνηση του ∆ΗΣΥ µε τη συµµετοχή του ΕΛΑΜ σ’ αυτήν»

Σελίδα ο τόπος δεν µπορεί να γυρίσει µ’ αυτούς που προκάλεσαν τα προβλήµατα. Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης είναι µέρος των προβληµάτων.

 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα µικρό ποσοστό ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ να επιλέγει Ν. Χριστοδουλίδη. Τι κάνει το ΑΚΕΛ για να πείσει τους ανθρώπους αυτούς ότι πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις στηρίζοντας τον υποψήφιο της αλλαγής Α. Μαυρογιάννη;

∆εν µπορώ να φανταστώ ότι ένας ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ ή ακόµα ένας προοδευτικός ψηφοφόρος θα ψηφίσει τον Ν. Χριστοδουλίδη, ο οποίος ερωτοτροπεί µε το ΕΛΑΜ, όπως βεβαίως κάνει και ο επίσηµος υποψήφιος του ∆ΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το ΕΛΑΜ είναι η εφεδρεία του ∆ΗΣΥ. Αλήθεια, ποιος µπορεί να ξεχάσει τη µέρα εκλογής Προέδρου της Βουλής, όταν ο Αβ. Νεοφύτου έγνεψε στο ΕΛΑΜ να ψηφίσει την υποψήφια του ∆ΗΣΥ; ∆εν χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη σκέψη για να σκεφτεί κάποιος ότι ψήφος στον Ν. Χριστοδουλίδη σηµαίνει κυβέρνηση του ∆ΗΣΥ µε τη συµµετοχή του ΕΛΑΜ σ’ αυτήν.

Επιπρόσθετα, κάθε ΑΚΕΛικός, κάθε αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος δεν µπορεί να µη λαµβάνει υπόψη ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης, όπως και ο Αβ. Νεοφύτου, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη συναγερµική διακυβέρνηση. Θα συνεχίσει τις πολιτικές που έχουν προκαλέσει την άσχηµη και καταθληπτική κατάσταση που όλοι βιώνουµε µε τόσα πολλά προβλήµατα και αδιέξοδα να ταλανίζουν τον τόπο µας. Κι επειδή ακριβώς ο Ν. Χριστοδουλίδης υποστηρίζει τις συναγερµικές πολιτικές, γι’ αυτό και κρύβεται σε θέµατα που απασχολούν τους εργαζόµενους, όπως είναι η ΑΤΑ, ο κατώτατος µισθός, η κατάργηση του πέναλτι του 12% σε όσους επιλέγουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη. Περιορίζεται σε γενικόλογες διακηρύξεις κενού περιεχοµένου, κάτι που αποκαλύπτει τη γύµνια των πολιτικών του θέσεων.

∆εν µπορεί επίσης να µη λαµβάνεται υπόψη ότι τα κόµµατα που στηρίζουν τον Ν. Χριστοδουλίδη έχουν διαµετρικά αντίθετες απόψεις στο Κυπριακό. Είναι πραγµατικά άξιον απορίας µε ποια θέση θα πορευτεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης αν εκλεγεί. Με αυτή της ∆ΗΠΑ ή του ∆ΗΚΟ που έχουν δεδηλωµένη διαφορετική αντίληψη για το πλαίσιο Γκουτέρες; Ή µε αυτή της Ε∆ΕΚ που αντιστρατεύεται τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Οµοσπονδίας;

Τα προβλήµατα θέλουν λύσεις κι ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν τις έχει.

Είναι λογικό ότι σελίδα ο τόπος δεν µπορεί να γυρίσει µ’ αυτούς που προκάλεσαν τα προβλήµατα. Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης είναι µέρος των προβληµάτων.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.