Στ.Στεφάνου: Στο Πρόγραμμα της αλλαγής περιβάλλον και αειφορία θα έχουν περίοπτη θέση

Προτεραιότητά της είναι οι παράνομες αναπτύξεις, η παραβίαση του περιβαλλοντικού κεκτημένου και η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, όπως γίνεται και τώρα με την εναγώνια προσπάθειά της να ικανοποιήσει μεγάλα συμφέροντα καταστρέφοντας τον μεγάλο περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε στον Ακάμα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.sh2dcqs8vd6lzvufz20220618174647

Σε χαιρετισμό του στο 2ο Φεστιβάλ Φυλλωshιά που διοργανώνουν από κοινού η Κ.Ε του ΑΚΕΛ και η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, στον Αρακαπά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «οι πολιτικές που αφορούν στην πρόληψη και στην προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελούν προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «όταν προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων τότε θυσιάζεται το περιβάλλον και «αυτό έχει κάνει η κυβέρνηση σε διάφορες περιπτώσεις».

«Εμάς, αυτές οι εγκληματικές για το περιβάλλον πολιτικές, μάς βρίσκουν απέναντι και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι γιατί πολύ καλά γνωρίζουμε ότι ΄τη γη δεν την κληρονομούμε από τους προγόνους μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας», ανέφερε και πρόσθεσε πως το μήνυμα αυτής της ινδιάνικης παροιμίας το ΑΚΕΛ το συμμερίζεται πλήρως.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος ήταν και παραμένει για το ΑΚΕΛ βασική προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι είναι αυτή η ανάγκη που επιτάσσει να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς.

«Σε περιπτώσεις δε φυσικών καταστροφών, η αρωγή της πολιτείας πρέπει να είναι και επαρκής, αλλά πρέπει να είναι και άμεση για να είναι αποτελεσματική», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ επιμένει στην ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών με σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί.

«Επιμένουμε στην αξιοποίηση όλου του σχετικού δυναμικού της χώρας. Στην επαρκή επιστημονική και τεχνική στελέχωσή τους που δυστυχώς δεν γίνεται», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι γι’ αυτή την Κυβέρνηση «προτεραιότητα είναι να στελεχώνει το Προεδρικό με συμβούλους και παρασυμβούλους, παρά να ενισχύσει κρίσιμες και ουσιώδεις υπηρεσίες».

Ανέφερε ότι «ο σεβασμός έναντι του φυσικού περιβάλλοντος δεν εξαντλείται ούτε στις διακηρύξεις, αλλά ούτε και στις διαβεβαιώσεις» και πρόσθεσε ότι «η περιβαλλοντική δικαιοσύνη μπορεί να επιτευχθεί µόνο εάν τεθεί το κοινό καλό πάνω από το όποιο ιδιωτικό όφελος».

«Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε μαζί τις σύγχρονες προκλήσεις, μέσα από ένα βιώσιμο επανασχεδιασμό που θα σέβεται το περιβάλλον και πάνω από όλα τον ίδιον τον άνθρωπο» και πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς στόχους της προοδευτικής αλλαγής που επιδιώκουμε».

Τέλος, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η προστασία του πστο Πρόγραμμα της αλλαγής και πρόσθεσε πως αυτό έχει συμφωνήσει το ΑΚΕΛ με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αφού ο Ανδρέας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα του περιβάλλοντος», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy