Στ.Στεφάνου: Συνεχής η αρνητική στάση της κυβέρνησης στις προτάσεις και τα διαβήματα του ΑΚΕΛ

Έντονα επικριτικός εναντίον της κυβέρνησης ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ για τα θέματα της ακρίβειας.

Σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Χαραυγή ο Στέφανος Στεφάνου σημειώνει ότι είναι συνεχής η αρνητική στάση της κυβέρνησης στις προτάσεις και τα διαβήματα του ΑΚΕΛ.

Χαρακτηριστικό αυτής της αρνητικής στάσης, προσθέτει ο κύριος Στεφάνου, αποτελεί το γεγονός ότι ενώ το ΑΚΕΛ από τις αρχές Ιουλίου ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση της πρότασης του για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αυτός ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί.

Αν ήταν αίτημα των τραπεζών, τόνισε, προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

Ο κύριος Στεφάνου σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ υπέβαλε πολλές προτάσεις υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διαμόρφωση μιας συνολικής πολιτικής αντιμετώπισης της ακρίβειας στο μέτρο του δυνατού.

Ωστόσο, πρόσθεσε, στην Κύπρο συμβαίνει η πρωτοφανής παραδοξότητα το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης να παρακαλεί την κυβέρνηση να κάνουν συζήτηση για μέτρα και η κυβέρνηση όχι μόνο να αρνείται αλλά και να κατηγορεί από πάνω.

Ο κύριος Στεφάνου είπε ότι είναι και αυτό ακόμη ένα αρνητικό χαρακτηριστικό της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Υπενθύμισε επίσης πως όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΑΚΕΛ ζητούσε την λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και δεν υπάρχει ανάγκη.

 

Η αντιπολίτευση προσπαθεί, η κυβέρνηση κατηγορεί…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.