Στα 637 κιλά ανά άτομο τα αστικά απόβλητα στην Κύπρο για το 2017

Η ποσότητα των αστικών αποβλήτων που παράγονται ανά άτομο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2017 εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 486 κιλά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, με την Κύπρο να έρχεται δεύτερη στη δημιουργία αστικών αποβλήτων ανά άτομο στην ΕΕ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό στην ΕΕ παραμένει αμετάβλητο από το 2016 και είναι 7% χαμηλότερο από το ανώτατο όριο των 525 κιλών ανά άτομο που καταγράφηκε το 2002.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ που δημιούργησαν τα περισσότερα αστικά απόβλητα ανά άτομο το 2017 ήταν η Δανία με 781 κιλά, ακολουθούμενη από την Κύπρο με 637 κιλά ανά άτομο (εκτίμηση) και τη Γερμανία με 633 κιλά ανά άτομο. Η Ελλάδα βρίσκεται πλησίον kαι άνω του μέσου όρου με 504 κιλά ανά άτομο. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, τα τρία κράτη μέλη που δημιούργησαν λιγότερα από 350 κιλά αστικών αποβλήτων ανά άτομο το 2017: η Ρουμανία (272 κιλά ανά άτομο), η Πολωνία (315 κιλά ανά άτομο) και η Τσεχία (344 κιλά ανά άτομο).

Σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, τα αστικά απόβλητα αποτελούνται από απόβλητα που συλλέγονται από ή για λογαριασμό δημοτικών αρχών και απορρίπτονται μέσω συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων. Τα αστικά απόβλητα αποτελούνται κυρίως από απόβλητα που παράγονται από νοικοκυριά, αν και περιλαμβάνουν και παρόμοια απόβλητα από πηγές όπως καταστήματα, γραφεία και δημόσιους φορείς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.