Στα άκρα οδηγείται η κόντρα στην ΕΔΕΚ

Με αιχμές ένθεν και ένθεν διεξήχθη το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο

Με αιχμές για οικονομικές και άλλες ατασθαλίες στελεχών της ΕΔΕΚ, και με παρούσα τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στη Λευκωσία το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο.

Το συνέδριο κατέληξε σε σειρά αποφάσεων, με σημαντικότερες την κατά πλειοψηφία απόφαση ενσωμάτωσης της Συμμαχίας Πολιτών στην ΕΔΕΚ και την ομόφωνη απόφαση αντικατάστασης του ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλη Τερέπεη, για τον οποίο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «συστηματικά παραβίασε το καταστατικό του κόμματος και σε κάποιες περιπτώσεις ενήργησε με σκοπιμότητα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τερέπεης πήρε πρόσκληση όπως παραστεί στις εργασίες του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ, την οποία, όπως ανέφερε ο κ. Σιζόποπουλος, δεν αποδέχθηκε, όπως έπραξε και ο τέως Πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου, για τον οποίο ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι «μας κατηγορεί ότι διασύρουμε το κόμμα στα Δικαστήρια και την Αστυνομία», ενώ στην πραγματικότητα «στα Δικαστήρια και την Αστυνομία είναι οι συνεργάτες του που οδηγούν την ΕΔΕΚ, για να δικαιολογήσουν την αποχή και την αντικομματική τους στάση»

Όσοι δεν παρέστησαν στο χθεσινό συνέδριο της ΕΔΕΚ ή αντιμάχονται το κόμμα είναι πρώην στελέχη που δεν ψήφισαν ΕΔΕΚ ή υπόσκαψαν το κόμμα στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, δήλωσε στον Άστρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση ο κ. Σιζόπουλος κατηγόρησε τους διαμαρτυρόμενους ότι έχουν προσωπικές επιδιώξεις.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντίπαλης ομάδας, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το μητρώο είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε και το θέμα το χειρίζεται η Κ.Ε. του κόμματος. Διερωτήθηκε γιατί δεν κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία και γιατί δεν παρουσιάστηκαν στο συνέδριο για να πουν τις θέσεις και τις απόψεις τους. Απέρριψε παράλληλα το ότι ήταν παράνομο το χθεσινό έκτακτο συνέδριο.

Επανέλαβε ότι επί Γιαννάκη Ομήρου το κόμμα μπήκε φυλακή για την υπόθεση του ΣΑΛΑ και πρόσθεσε ότι δεν ήταν τυχαία η παραίτηση Ομήρου μετά το σκάνδαλο του ΣΑΛΑ.

Ο στόχος της αντιπολιτευόμενης ομάδας, πρόσθεσε, ήταν να μην πάει καλά το κόμμα, γι’ αυτό και το πολέμησαν στις τελευταίες εκλογές όπως είπε, για να χρεώσουν την ήττα στον ίδιο και να ζητήσουν την παραίτηση του.

Το ότι δεν λένε την αλήθεια, σημείωσε, αποδεικνύεται ότι αρνούνται να προσέλθουν στα συλλογικά όργανα και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θέλει να οδηγήσει σε ένα συνέδριο που να μην συζητηθεί η νομιμότητα του, δήλωσε στον Άστρα ο Συντονιστής της ομάδας των πρωτοβουλίας Γιάννης Πιερίδης, προσθέτοντας ότι στη βάση του μητρώου που ο ίδιος έχει φτιάξει, θέλει να διαλέξει τη σύνθεση όσων θα λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Τον Απρίλιο του 2018, πρόσθεσε, παρέδωσε στον κ. Σιζόπουλο έγγραφο 4 σελίδων και τον κάλεσε μαζί με τους κ. Ευσταθίου και Παπαδάκη να διορθώσουν τα πράγματα.

Ο κ. Σιζόπουλος, πρόσθεσε, θέλει να μιλά χωρίς κανένα περιορισμό και οι υπόλοιποι να σιωπούν βασισμένοι σε ένα κακώς νοούμενο κομματικό πατριωτισμό.

Απέρριψε ότι χάθηκε το μητρώο του 2017 χαρακτηρίζοντας ως ιστορία για αγρίους τα όσα λέγονται και προσθέτοντας ότι το μητρώο το κατέχει και ο γραμματέας της Κ.Ε. Τώρα, πρόσθεσε, ο κ. Σιζόπουλος θέλει να ελέγχει ο ίδιος το μητρώο.

Αν θέλει να κάνει αλλαγές, σημείωσε, ας προκηρύξει σωστό συνέδριο και να λάβουν και οι ίδιοι μέρος σε καθαρό γήπεδο.

Ο κ. Πιερίδης απαντώντας σε όσα είπε χθες ο κ. Σιζόπουλος, τόνισε ως μέλος της Κ.Ε. και του Πολιτικού Γραφείου και τελευταία και της Γραμματείας με εισήγηση του κ. Σιζόπουλου, δεν πήρε ποτέ ούτε ένα σεντ από το κόμμα.

Ο κ. Πιερίδης είπε ότι είχαν αγαστή συνεργασία με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και ότι βοήθησε και στην εκλογή του, επομένως, σημείωσε, δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του. Εκείνο που τον ενδιαφέρει, κατέληξε, είναι να εκλεγεί νέος πρόεδρος με καθαρές διαδικασίες οι οποίες θα συμφωνηθούν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.