Στα… χαρακώματα ΚΟΠ – ΠΑ.Σ.Π.Οξεία αντιπαράθεση των δύο πλευρών λόγω Εθνικής Γυναικών

Η αντιπαράθεση ΚΟΠ – ΠΑ.Σ.Π. για ενέργειες παικτριών της Εθνικής Γυναικών στον αγώνα με τη Φινλανδία καλά κρατεί… Η Ομοσπονδία απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.Σ.Π., μέσω της οποίας ζητά την απολογία τόσο του εκτελεστικού προέδρου Σπύρου Νεοφυτίδη όσο και του Συνδέσμου προς την ΚΟΠ, διαφορετικά θα διακόψει οποιαδήποτε επαφή με τον ΠΑ.Σ.Π. Η κόντρα συνεχίστηκε με δηλώσεις του κ. Νεοφυτίδη και του εκπροσώπου Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνου Σιαμπουλλή. 


Στην επιστολή της ΚΟΠ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η εκδήλωση των παικτριών της Εθνικής άφησε εκτεθειμένη την Ομοσπονδία απέναντι σε εκείνην της Φινλανδίας, αλλά και την UEFA, με ορατό κίνδυνο την επιβολή προστίμου. Αφήνει, επίσης, αιχμές κατά του Σπύρου Νεοφυτίδη και του ΠΑ.Σ.Π. για παρότρυνση της ενέργειας των διεθνών παικτριών και κάνει λόγο για ανάμειξη του Συνδέσμου σε συνωμοτικές μεθόδους και δραστηριότητες που αφορούν αποκλειστικά στην ΚΟΠ.

Χθες, εξάλλου, ο κ. Νεοφυτίδης, προέβη σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sports One» και ισχυρίστηκε ότι ασκήθηκαν πιέσεις προς τις διεθνείς από πλευράς Ομοσπονδίας: «Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουμε το φίλαθλο κοινό. Το θέμα είναι αν παραπλανήθηκαν και οι παίκτριες που κινήθηκαν για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους προς το φίλαθλο κοινό με τον τρόπο που επέλεξαν να κάνουν; Όχι. Οι παίκτριες είχαν την ανάγκη να εκφράσουν με ένα πολύ κομψό και όμορφο τρόπο τον πόνο και την αγανάκτησή τους. Ήταν στο πλαίσιο μιας πιο παλιάς καμπάνιας της UEFA που αφορούσε την ίση μεταχείριση. Το αν με αγαπάνε ή όχι μέσα στην Ομοσπονδία εγώ το ξέρω πολύ καλά. Δεν έχω ανάγκη από αγάπη από κανέναν», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Στάλθηκε επιστολή στον ΠΑ.Σ.Π. μετά από ένα τριήμερο οργιωδών τηλεφωνημάτων και πιέσεων πάνω στις παίκτριες για να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να υπογράψουν απολογητική επιστολή. Με οργιώδεις πιέσεις πάνω στους ποδοσφαιριστές για να κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους. Αυτό και αν είναι ανήθικο. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι έμειναν Παρασκευή βράδυ μέσα στην Ομοσπονδία και να παίρνουν τηλέφωνα για να παρακαλούν τους παίκτες να κατεβάσουν τα ποστ. Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε τον κόσμο, το πώς αντιδρά και πώς στηρίζει αυτές τις κοπέλες. Ο ΠΑ.Σ.Π. δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό και καλά κάνει να το βάλει μέσα στο μυαλό του ο κ. Κούμας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ διέψευσε τους ισχυρισμούς του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑ.Σ.Π.: «Δεν ξέρουμε αν κάποιος απείλησε τον κ. Νεοφυτίδη. Εμείς δεν βλέπουμε φαντάσματα και επιπλέον η ΚΟΠ έχει διακόψει οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Νεοφυτίδη. Η παραπλάνηση, ο λαϊκισμός και τα ψέματα συνεχίζονται. Αν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε από την Ομοσπονδία να έχει εκφοβίσει ή απειλήσει παίκτριες ή να έχει απαιτήσει απολογητική επιστολή, όπως ο εκτελεστικός πρόεδρος ισχυρίζεται. Ουδέν αναληθέστερο! Οι ίδιες οι παίκτριες και συγκεκριμένα οι αρχηγοί της ομάδας, στην παρουσία μου, του προπονητή τους και του τιμ μάνατζερ, ζήτησαν, μετά το συμβάν, να συναντηθούν με την ΚΟΠ για συζήτηση του θέματος που προέκυψε προς εκτόνωση της κατάστασης, προς όφελος της Εθνικής μας. Τα επίπεδα καφενείου δεν αρμόζουν στην Ομοσπονδία μας. Αν με το ίδιο πάθος, αλλά με αγνά και όχι αλλότρια κίνητρα στήριζαν και τις εθνικές μας ομάδες τότε σίγουρα οι παίκτες και οι παίκτριές μας θα ένιωθαν ακόμα πιο δυνατοί», ανέφερε από πλευράς του ο κ. Σιαμπουλλής.