Στα χέρια Καδή η πρόταση για το νέο πρόγραμμα

Η έκθεση της επιτροπής αναδόμησης και αναδιαμόρφωσης του ωρολογίου προγράμματος παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πρόθεση είναι όπως οι πρόνοιές της να εφαρμοστούν από τη νέα σχολική χρονιά.

Παραδίδοντας την πρόταση, ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Φανίδης ευχαρίστησε τον υπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Επιτροπή καθώς και τα μέλη της για τη συνεργασία που είχαν.

Παραλαμβάνοντας την πρόταση, ο κ. Καδής είπε ότι έγινε μια συστηματική προσπάθεια τους τελευταίους μήνες μέσα στα πλαίσια συγκεκριμένων όρων εντολής, για εξορθολογισμό του ωρολογίου προγράμματος και απάλειψη των στρεβλώσεων που υπήρχαν τόσο στην Δημοτική όσο και στη Μέση εκπαίδευση.

Η όλη προσπάθεια, είπε, διασφαλίζει τη συνέχεια από το δημοτικό στο γυμνάσιο και βάζει σε τάξη ζητήματα τα οποία προκαλούσαν σοβαρότατα ζητήματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα με κορυφαίο το θέμα του λυκείου με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα διαφοροποιείται ο θεσμός του
ενιαίου λυκείου, πάμε σε ένα λύκειο κατευθύνσεων και ενισχύονται επίσης και τα ειδικά σχολεία.

Ο υπουργός είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρόταση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις οι οποίες θα μελετήσουν την πρόταση της Επιτροπής και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση μέσα στον Απρίλιο για να μας παρουσιάσουν τις όποιες προτάσεις τους τις οποίες το υπουργείο θα λάβει υπόψη για διαμόρφωση της τελικής του πρότασης.

Στη συνέχεια, η πρόταση, είπε θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο και θέλω να δώσω ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν μέσα στην επόμενη περίοδο ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει ο εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος στη βάση ενός νέου ωρολογιακού προγράμματος.

Η πρόθεση μας είναι να εφαρμόσουμε τις πρόνοιες αυτής της πρότασης στην δημοτική εκπαίδευση από την επόμενη χρονιά, στην πρώτη τάξη του γυμνασίου και στην πρώτη τάξη του λυκείου ούτως ώστε σε μια τριετία να έχει εκσυγχρονιστεί και να έχει διαμορφωθεί ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy