Στα χέρια των τραπεζών (και) τα βιομηχανικά ακίνητα

Πέραν της πρώτης κατοικίας, στα χέρια των τραπεζών πέρασαν και Βιομηχανικά Ακίνητα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, κατά την παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής για τον τομέα της Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εμπορίου, Χρίστος Φωτιάδης, από τα 1,000 βιομηχανικά τεμάχια που βρίσκονται εντός Βιομηχανικών Περιοχών, τα 74 είναι σήμερα στα χέρια των τραπεζών. Η τράπεζα έχει τρία χρόνια να το πωλήσει και στη συνέχεια τράπεζα και αγοραστής υποβάλλουν αίτημα για χρήση του χώρου στο Υπουργείο Εμπορείου.

Οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας βιομηχανικής πολιτικής για την περίοδο 2019 2030 κατά την οποία η Υπουργός δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να αυξηθεί η συνεισφορά του κλάδου της Βιομηχανίας στο ΑΕΠ, η οποία σήμερα είναι στο 8%.

Όπως ανέφερε η Υπουργός κατά το τρέχον έτος από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα προκηρύχτηκαν σχέδια 121 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της πολιτικής για διάθεση οικονομικών πόρων ως κίνητρο στις επιχειρήσεις ώστε να επανεκκινήσουν μετά την πανδημική κρίση και τους επόμενους μήνες θα προκυρηχθούν νέα σχέδια που θα αυξήσουν το συνολικό ποσό στα 166 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικά για τη βιομηχανία στην νέα προγραμματική περίοδο 2021 2027 προκηρύχθηκε σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση του τομέα ύψους 50 εκατομμυρίων .

Το σχέδιο δέχθηκε 453 αιτήσεις που καλύπτουν ολόκληρο το ποσό αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, το Υπουργείο θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ώστε από εξοικονομήσεις που θα προκύψουν να ικανοποιηθούν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Το σχέδιο θα είναι ανοικτό ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.