Στα γραφεία της ΕΔΕΚ ανακριτές του ΤΑΕ για τον Σιζόπουλο

Συνάντηση με μέλη του Αρχηγείου Αστυνομίας είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, στα γραφεία του κόμματος, για να τα ενημερώσει πως το κόμμα κοινοποίησε στις 10 Φεβρουαρίου προς τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ για περαιτέρω διερεύνηση και πως τα όργανα του ΕΚ έχουν διαβεβαιώσει πως θα απευθυνθούν στις κυπριακές αρχές σε περίπτωση που χρειαστούν τη συνδρομή τους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως έπειτα από επικοινωνία που είχε σήμερα με το Αρχηγείο Αστυνομίας κάλεσε τους εκπροσώπους του να τους ενημερώσει ότι ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ από τις 10 Φεβρουαρίου όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για περαιτέρω διερεύνηση.

«Επίσης πληροφόρησα τους εκπροσώπους του Αρχηγείου Αστυνομίας ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από αυτά τα όργανα σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές. Ως εκ τούτου η δική μας ευθύνη έχει τελειώσει και από εδώ και πέρα ως ΕΔΕΚ δεν πρόκειται πια να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το θέμα τη διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν αυτά τα στοιχεία δόθηκαν γραπτώς , ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «δόθηκαν όλα τα τεκμήρια και όλα στοιχεία που κατατέθηκαν το Σάββατο προς το πειθαρχικό συμβούλιο».Πρόσθεσε πως τα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου «μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές, ως εκ τούτου δεν είναι πια υπόθεση δική μας».

Ερωτηθείς για τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτό ήταν αναμενόμενο. «Αν μάλιστα διαπιστώσουμε ότι αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι οι συνεργάτες του Δημήτρη Παπαδάκη, οι εργοδοτούμενοί του και τα μέλη των οικογενειών τους είναι αναμενόμενο».

Κληθείς να πει αν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως αυτό είναι θέμα των δικαστηρίων και των ανακριτικών αρχών. «Εμείς είχαμε υποχρέωση από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες παρατυπίες με βάση τα σχετικά στοιχεία, αφού ο Ευρωβουλευτής και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν να προσέλθουν στο πειθαρχικό συμβούλιο και ενδεχομένως να τεκμηριώσουν το ανυπόστατο κάποιων από αυτά τα στοιχεία εμείς οφείλαμε τα στοιχεία αυτά στο σύνολό τους να τα κοινοποιήσουμε στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για διερεύνηση», ανέφερε.

Επεσήμανε πως «η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν έγινε για αυτά τα στοιχεία» αλλά «είναι καθαρά πολιτική υπόθεση και αφορά ακριβώς το γεγονός ότι συστηματικά έχει παραβιάσει ομόφωνες αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος σε αρκετές από τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και έλαβε μέρος και ψήφισε. Είναι λοιπόν για αντικομματική συμπεριφορά. Όλα τα υπόλοιπα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Παπαδάκη στο κανάλι «Άλφα» περί «μιας εγκληματικής οργάνωσης που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο», ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον κ. Παπαδάκη «να το τεκμηριώσει και να το επιβεβαιώσει».

«Εύχομαι και ελπίζω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα τον καλέσει για να δώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και τα συγκεκριμένα στοιχεία», ανέφερε.

Ερωτηθείς για βίντεο που κυκλοφορεί που δείχνει σημεία από πολυκατοικία που όπως αναφέρεται βρίσκεται το γραφείο του κ. Παπαδάκη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως έχει ενημερωθεί αλλά δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να το δει.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως βλέποντας το βίντεο κάποιος μπορεί να πει πως ενδεχομένως να προέρχεται από την ΕΔΕΚ ή ακόμα και να υποκλάπηκαν στοιχεία της ΕΔΕΚ για να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει. «Για αυτό αν θέλουν οι ανακριτικές αρχές ας το διερευνήσουν», σημείωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy