Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε τον Νοέμβριο ο Δείκτης Αβεβαιότητας για την οικονομική πολιτική

Στα ίδια επίπεδα με τους καλοκαιρινούς μήνες παρέμεινε τον Νοέμβριο η οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το τελευταίο τρίμηνο ο Κυπριακός Δείκτης Αβεβαιότητας για την Οικονομική Πολιτική EPU, βρίσκεται σε επίπεδα αντίστοιχα με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς τον Αύγουστο του 2022 ο Δείκτης EPU κυμαινόταν στο 248.28 ενώ τον Νοέμβριο στο 246.88, αισθητά χαμηλότερα σε σύγκριση με την άνοιξη, όταν η αβεβαιότητα ήταν σε έξαρση, λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, οι τιμές που κατέγραψε η αβεβαιότητα το φθινόπωρο του 2022 ήταν 281.22, 256.67, και 246.88 για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, και Νοέμβριο αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η αβεβαιότητα παρουσιάζει μία μικρή παροδική αύξηση τον Σεπτέμβριο, εν μέρει λόγω της πολιτικής αστάθειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τον Οκτώβριο επανέρχεται στα επίπεδα του καλοκαιριού. H αβεβαιότητα παραμένει σε πολύ ψηλότερα από τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Προσθέτει ότι αντίστοιχα, και στον ευρωπαϊκό Δείκτη EPU παρατηρείται μία αύξηση τον Σεπτέμβρη. Eν αντιθέσει με τον κυπριακό Δείκτη, o ευρωπαϊκός Δείκτης αβεβαιότητας είναι υψηλότερος τον Νοέμβριο σε σύγκριση με την αύξηση του Δείκτη τον Μάρτιο, που προκλήθηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αναφέρει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.