Στα κατεχόμενα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα βρίσκονται στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 48η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Χαλκίν Σεσί.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, πρόκειται για τα πλοία TCG BAYRAKTAR και TCG SOKULLU MEHMET PAŞA της Σχολής Θαλάσσιου Πολέμου του Πανεπιστημίου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τα οποία θα βρίσκονται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 14 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, για σκοπούς άσκησης των φοιτητών του τρίτου έτους.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εισβολή θα βρίσκονται στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας η φρεγάδα TCG Giresun και το υποβρύχιο TCG BURAKREİS.

Ο παράνομος Μπαϊράκ, μετέδωσε την Κυριακή ότι οι «επίσημοι» εορτασμοί για την εισβολή θα αρχίσουν το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου με διάγγελμα του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ από τον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό.

Στους εορτασμούς θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι από την Τουρκία και άλλες χώρες, όπως αναφέρεται, ενώ επίκεντρο των εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, θα είναι η στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το βράδυ της 19ης προς την 20η Ιουλίου θα διοργανωθεί και φέτος η λεγόμενη «σκοπιά της αυγής» στην παραλία που έγινε η απόβαση των δυνάμεων εισβολής στην Κερύνεια και η «Κίπρις» γράφει σήμερα ότι η «σκοπιά της αυγής» θα διοργανωθεί για 13η φορά.

Αναφέρει επίσης ότι έφτασαν ήδη στα κατεχόμενα 25 βετεράνοι πολεμιστές της εισβολής από την πόλη Βιράνσεχιρ της Τουρκίας για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς, για πρώτη φορά.

Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι την Τρίτη 19 Ιουλίου θα γίνει μνημόσυνο στο Προσφυγοχώρι στον ανδριάντα του Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Εξάλλου, η «Κίπρις Πόστασι» γράφει σήμερα ότι το « υπουργείο συγκοινωνιών» ανακοίνωσε ότι από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου απαγορεύεται η διεξαγωγή αθλημάτων όπως η πτήση drones, αλεξίπτωτων πλαγιάς, αλεξίπτωτων θαλάσσης και άλλων παρόμοιων αθλημάτων, λόγω των επιδείξεων και των δοκιμών που θα πραγματοποιούν τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας γνωστά ως «Τουρκικά Αστέρια» στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στους εορτασμούς για την 48η επέτειο της εισβολής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.