Στα κατεχόμενα και πάλι σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Έκκληση Ερντογάν στο Τουρκικό Συμβούλιο για αλληλεγγύη προς τους Τ/κ

Για «επίσκεψη εργασίας» έρχεται ξανά σήμερα στα κατεχόμενα ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος είχε επισκεφθεί και πάλι το ψευδοκράτος τον Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Οκτάι, ο οποίος θα φτάσει στις 3 το απόγευμα, θα έχει διάφορες επαφές, θα επισκεφθεί το κατεχόμενο χωριό Αχερίτου, κοντά στην Αμμόχωστο, όπου θα δημιουργηθεί μια νέα βιομηχανική ζώνη και θα παραστεί στην εορταστική πρεμιέρα της τηλεοπτικής ιστορικής σειράς «Κάποτε η Κύπρος» που θα προβάλλεται από την τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT) και τα γυρίσματα έγιναν στην Αμμόχωστο και την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου που έχει ανοίξει.

Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία της βιομηχανικής περιοχής στην Αχερίτου υπάρχει κονδύλι στην οικονομική συμφωνία-πρωτόκολλο που υπέγραψαν πρόσφατα Τουρκία – ψευδοκράτος για το 2021.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε χθες έκκληση στο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών να επιδείξει αλληλεγγύη στους Τ/κ ώστε να τους φέρουν «στη θέση που τους αξίζει».

Στην ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι υπάρχει «η ανάγκη αλληλεγγύης και αδελφοσύνης που πρέπει να επιδείξουμε για τους Τ/κ οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy