Στα λόγια η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τροόδους – Έμεινε στις υποσχέσεις η κυβέρνηση

Δεν στελεχώθηκε ώστε να λειτουργήσει και να παρέχει υπηρεσίες η Πνευμονολογική Κλινική

Στα λόγια φαίνεται να παραμένουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τροόδους στην Κυπερούντα, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί διαμαρτυρίες στους κατοίκους της ορεινής Λεμεσού αλλά και γειτονικών κοινοτήτων που ανήκουν στην επαρχία Λευκωσίας.

Σε κτιριακό επίπεδο αναβαθμίστηκε η Πνευμονολογική Κλινική και οι Πρώτες Βοήθειες, ωστόσο αυτά τα δύο σημαντικά νοσοκομειακά τμήματα δεν διαθέτουν το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναμενόμενη εξυπηρέτηση.

«Έγινε η αναβάθμιση, αλλά ακόμα δεν έχουν λειτουργήσει, αφού εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της στελέχωσης, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση ότι η νέα Πνευμονολογική Κλινική και οι αναβαθμισμένες Πρώτες Βοήθειες θα άρχιζαν να προσφέρουν υπηρεσίες και να εξυπηρετούν όλον αυτόν τον κόσμο της περιοχής του Τροόδους από τον Αύγουστο», όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας, Γιώργος Παναγιώτου, επισημαίνοντας ότι με αυτή την αναβάθμιση και τη μεταφορά των πνευμονολογικών ασθενών στη δεύτερη πτέρυγα, μένει να ανακαινιστούν και οι θάλαμοι του παλιού νοσοκομείου με τις κοινές τουαλέτες.

Σε ειδική σύσκεψη που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης θα στελεχώνονταν τα δύο Τμήματα, ώστε να τεθούν σε λειτουργία όχι αργότερα από ένα μήνα.

Τίποτε όμως δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, γεγονός που δημιουργεί τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων της περιοχής, οι κάτοικοι των οποίων έχουν ως βασικό νοσηλευτικό ίδρυμα για την εξυπηρέτησή τους το Νοσοκομείο Τροόδους.

Σε μια προσπάθεια να δοθούν κάποιες εξηγήσεις για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής και των Πρώτων Βοηθειών, ο κοινοτάρχης Κυπερούντας, με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, την οποία κοινοποιεί στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, στον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, τον πρόεδρο του ΟΚΥπΥ και άλλους αρμόδιους φορείς, παραθέτει τα προβλήματα που δημιουργούνται.

«Δυστυχώς έχουν περάσει 2 μήνες χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση ή ενέργεια που να δείχνει ότι τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι πλείστες ορεινές κοινότητες να αρχίσουν να αμφιβάλλουν εάν θα ολοκληρωθούν ποτέ τα έργα και θα τεθούν σε λειτουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτου, τονίζοντας ότι «δεχόμαστε αρκετή πίεση για να οργανώσουμε σύσκεψη των κοινοτήτων για ενημέρωση και ενέργειες από τις κοινότητες».

Καμία απάντηση

Απαντήσεις το συντομότερο δυνατό ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, με τον κοινοτάρχη Κυπερούντας να στέλνει σχετική επιστολή στον Υπουργό Υγείας. «Σε περίπτωση που δεν έχουμε απάντηση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της εν λόγω επιστολής, τότε θα απευθυνθούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει εξαγγείλει και τα εν λόγω έργα». Ωστόσο, όπως μας ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 13 μέρες αφότου στάληκε η επιστολή, ωστόσο ακόμα δεν υπήρξε καμιά απάντηση.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy