«Στα μαχαίρια» Οικολόγοι – ΔΗΣΥ

Άγρια αντιπαράθεση στην Επιτροπή Ελέγχου για επίδομα οδηγού στον Γ. Περδίκη

Άγρια διαμάχη ξέσπασε χθες μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου και του προέδρου των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίας, οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ να αποκαλεί τον κ. Περδίκη “παλιόπαιδο”. Τα αίματα άναψαν για τα καλά με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Η όλη αντιπαράθεση ξεκίνησε με την πρόθεση του Γ. Γεωργίου να εγγράψει το θέμα για τον έλεγχο επιδόματος οδηγού, που παραχωρείται στον πρόεδρο των Οικολόγων από το 2005. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των Οικολόγων, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για εγγραφή θέματος για έλεγχο των δαπανών φρούρησης πολιτικών προσώπων και πρώην κρατικών αξιωματούχων. Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε η προεδρεύουσα της συνεδρίας της Επ. Ελέγχου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία κατέθεσε συναινετική πρόταση για εξέταση των δύο προτάσεων την ίδια μέρα στην ίδια συνεδρία.

Τα δύο θέματα ωστόσο θα εγγραφούν για ξεχωριστή συζήτηση. Όπως ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, πρώτα θα εξεταστεί η πρόταση του κυρίου Περδίκη και ως δεύτερο θέμα η πρόταση του ΔΗΣΥ. Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σχολίασε το θέμα τονίζοντας ότι ο λαϊκισμός οπόθεν και αν προέρχεται δεν ωφελεί και πρόσθεσε ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να εξετάζονται με τη δέουσα σοβαρότητα. Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο κ. Περδίκης έθεσε θέμα ασυμβίβαστου για τον Υπουργό Εσωτερικών, Σ. Χάσικο, οπότε ακολούθησε σχετικό δημοσίευμα της εφ. “Αλήθεια”, το οποίο παρουσίαζε αρχικά τον κ. Περδίκη να λαμβάνει ο ίδιος το επίδομα οδηγού που παρέχεται από το κράτος, ενώ είχε αποποιηθεί του δικαιώματος φρουρών και οδηγών ως αρχηγός πολιτικού κόμματος το 2005.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γ. Περδίκης προσκόμισε ενώπιον της χθεσινής συνεδρίας αποδεικτικό που δείχνει ότι το εν λόγω επίδομα παραχωρείται στο Κίνημα Οικολόγων και όχι στον ίδιο. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, το επίδομα αυτό αποφασίστηκε να παραχωρείται στο Κίνημα Οικολόγων με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 16/3/2005. Η απόφαση προβλέπει όπως “παραχωρείται σε τακτική μηνιαία βάση στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών πόσο που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία ενός οδηγού του δημοσίου τομέα αντί της παροχής Αστυνομικής Φρουράς στον κ. Γιώργο Περδίκη”.

Για το θέμα τοποθετήθηκε χθες και ο πρώην λειτουργός του Κινήματος Σταύρος Χ”Σάββας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι όντας επαρχιακός γραμματειακός λειτουργός Οικολόγων Λάρνακας τού έγινε πρόταση να δηλωθεί ως οδηγός του Γ. Περδίκη.

Νέα στοιχεία για Σ. Χάσικο

Η Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους ξεκίνησε τη διαδικασία συλλογής πρόσθετων στοιχείων, τα οποία θα αποστείλει εντός της επόμενης εβδομάδας στην Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, η οποία διερευνά εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενο ασυμβίβαστου του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου. Η διαδικασία της παράλληλης προσκόμισης στοιχείων από τον Γενικό Ελεγκτή και τον Υπουργό Εσωτερικών ενδέχεται να διαρκέσει περίπου δέκα μέρες και με το πέρας αυτού του διαστήματος η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει εκ νέου για εξέταση του θέματος.

 

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.