Στα όρια του το Νοσοκομείο Αναφοράς, δηλώνει η Επιστημονική Διευθύντρια

ÓõíÝíôåõîç óôï ÊÕÐÅ ôçò Áìáëßáò ×áôæçãéÜííç, ÅðéóôçìïíéêÞò Äéåõèýíôñéáò ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áììï÷þóôïõ ðïõ ëåéôïõñãåß ùò Íïóïêïìåßï ÁíáöïñÜò ãéá áóèåíåßò ìå êïñùíïúü, Äåñýíåéá 22 ÌáÀïõ 2020. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Στα όρια του είναι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 71 ασθενείς από τα 75 άτομα που μπορεί να περιθάλψει το νοσηλευτήριο. Από τους νοσηλευόμενους, τα επτά άτομα είναι από Ιδρύματα, ενώ 35 ασθενείς είναι κλινήρεις». Πρόσθεσε πως «παρατηρούμε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια του και ευελπιστούμε πως με την έναρξη των εμβολιασμών θα αρχίσει σιγά- σιγά να μειώνεται ο αριθμός συνανθρώπων μας που χρειάζονται νοσηλεία λόγω του Covid-19».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «από τα 20 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που εμβολιάστηκαν χθες με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δεν υπήρξε ενημέρωση για οποιοδήποτε πρόβλημα στην υγεία τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στην αρχή υπήρχε κάποιος δισταγμός από εργαζόμενους για να βάλουν το εμβόλιο, τώρα με την έναρξη του εμβολιασμού ζητούν να εμβολιαστούν».

Εξήγησε πως «άρχισε ήδη να συγκεντρώνεται ο κατάλογος με τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς προκειμένου να βγει το πρόγραμμα εμβολιασμών τους. Παράλληλα με τους εμβολιασμούς που θα γίνονται στα Κέντρα Ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, το εμβόλιο θα χορηγείται και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «τα πέντε άτομα προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς που ειδικεύθηκαν στους εμβολιασμούς, θα χορηγήσει σήμερα εμβόλια σε δύο οίκους ευγηρίας στη Σωτήρα και το Αυγόρου. Συγκεκριμένα το πρωί εμβολιάστηκαν 30 άτομα, ένοικοι και εργαζόμενοι στο Κέντρο Αποκατάστασης «Holistic in Home Nursing Centre», στη Σωτήρα και 20 άτομα, ένοικοι και εργαζόμενοι στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων «Αγιος Γεώργιος» στο Αυγόρου.

Εμβολιασμός στην πόλη και επαρχία Λάρνακας

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σήμερα στην πόλη και επαρχία Λάρνακας οι εμβολιασμοί σε Κέντρα Ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 11 το πρωί εμβολιάστηκαν 60 άτομα ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι στο Αναρρωτήριο – Αναπαυτήριο «Μα-Ρέα–Κυβέλη», ενώ γύρω στις 1500 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν επτά άτομα που διαμένουν στο γηροκομείο «Ολυμπία».

Χθες πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στην Κύπρο, στη Λάρνακα εμβολιάστηκαν 50 ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι στο Ιδρυμα «Οαση Ηλικιωμένων Αγιος Γεώργιος» και 29 άτομα, ένοικοι και προσωπικό του Μελάθρου Ευγηρίας Terra Santa.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.