Στα παλιά τους τα παπούτσια οι γυναίκες

A protester wipes her tears during a demonstration in solidarity with people of Afghanistan, in London, Britain, August 21, 2021. REUTERS/Henry Nicholls

Παρά τις µεγαλόστοµες διακηρύξεις κανείς δεν πίστεψε πριν είκοσι χρόνια ότι η εισβολή των Αµερικανών στο Αφγανιστάν (που εξελίχθηκε στον πιο δαπανηρό και µακροχρόνιο πόλεµο στην ιστορία των ΗΠΑ) θα άλλαζε ουσιαστικά τα δεδοµένα όσον αφορά τα δικαιώµατα των Αφγανών γυναικών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕνδεικτικό της… έγνοιας που (δεν) είχαν οι Αµερικανοί είναι και το γεγονός ότι δεν υπήρξε καµιά αναφορά σε δικαιώµατα των γυναικών, στους όρους της συµφωνίας που συνοµολόγησε µε τους Ταλιµπάν η κυβέρνηση Τραµπ, παρ’ όλο που γνώριζαν πολύ καλά τι υα ακολουθούσε.

Τα δικαιώµατα των γυναικών άλλωστε δεν ήταν ποτέ στους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και των πολεµικών επιδροµών των ΗΠΑ. Χρησιµοποιούνται υποκριτικά και προσχηµατικά µόνο όταν τους βολεύουν. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σύµµαχοί τους, συνεργάζονται άψογα εδώ και δεκαετίες µε το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο οι γυναίκες στερούνται σχεδόν κάθε δικαιώµατος.

Σ.Κ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei