Στα πίσω έδρανα της Βουλής έστειλε τον Ευσταθίου ο Σιζόπουλος

Στα πίσω έδρανα της ΕΔΕΚ στη Βουλή βρέθηκε χθες ο βουλευτής του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου, ύστερα από διευθέτηση του προέδρου του κόμματος. Τη θέση του κ. Ευσταθίου κατέλαβε ο βουλευτής Ανδρέας Αποστόλου. Αυτή η κίνηση, που ερμηνεύεται ως υποβάθμιση του κ. Ευσταθίου, τον οδήγησε με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής να πάρει το λόγο και να πει ότι: «Διαπιστώνω ότι σήμερα έχω μετακινηθεί στα πίσω έδρανα της Βουλής. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό ήταν απαίτηση του κ. Σιζόπουλου, ο οποίος μπορούσε να μου το ζητήσει για να αποδεχθώ μετ’ ευχαριστήσεως. Αφήνω την τιμητική και περίοπτη αυτή θέση στον αγαπητό μου συνάδελφο, κ. Αποστόλου».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος είπε ότι σεβόμενος την ιεραρχία του κόμματός του «ο κ. Αποστόλου είναι αντιπρόεδρος του κόμματος και ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα γι’ αυτή τη θέση. Το δεύτερο, αν ο κ. Ευσταθίου ήθελε να ενημερωθεί, ας φρόντιζε να παρουσιάζεται και στα συλλογικά όργανα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να ενημερωθεί. Από τη στιγμή που ο ίδιος συνειδητά αποφάσισε να απέχει, έχει και την ευθύνη της μη απευθείας ενημέρωσης».

Άμεση ήταν η ανταπάντηση του κ. Ευσταθίου, ο οποίος είπε ότι «λυπούμαι πάρα πολύ που τα εσωκομματικά μας γίνονται αντικείμενο της Βουλής. Είμαι και ήμουν εναντίον της παρωδίας του συνεδρίου του Μαΐου. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τον κ. Σιζόπουλο να μου ζητήσει σαν συνάδελφος να μην είμαι δίπλα του και να πάω πίσω. Θα το δεχόμουν με μεγάλη ευχαρίστηση», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy